F1 Nieuws

Daniel Ricciardo reageert op kritiek van Helmut Marko na dramatisch begin aan 2024

Daniel Ricciardo reageert op kritiek van Helmut Marko na dramatisch begin aan 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo reageert op kritiek van Helmut Marko na dramatisch begin aan 2024

Daniel Ricciardo reageert op kritiek van Helmut Marko na dramatisch begin aan 2024
Red Bull Content Pool

Red Bull Motorsport-adviseur Helmut Marko is kritisch en voert druk op richting Daniel Ricciardo na diens moeizame race in Saoudi-Arabië. In Australië wil de achtvoudig Grand Prix-winnaar terugslaan en een goed resultaat behalen, maar de kritiek op zijn rijden zullen niet helpen voor Ricciardo.

Daniel Ricciardo beleefde een moeizame kwalificatie op vrijdagavond in Jeddah en stond naar eigen zeggen versteld van zijn onvermogen om zich te herstellen. Na afloop van de race zaterdag, waarin hij in de voorlaatste ronde spinde, onthulde de Australiër dat het team problemen had ontdekt met zijn auto na de kwalificatie.

Ricciardo: 'Alles moet kloppen'

Voorafgaand aan de Grand Prix van Australië dit weekend in Melbourne, geeft de achtvoudig racewinnaar meer inzicht in wat zijn team ontdekt heeft. Tijdens een gesprek met Speedcafe gaf de coureur toe dat er enkele moeilijkheden werden geconstateerd bij de auto’s. Volgens Ricciardo moet alles kloppen in zo’n competitief veld als deze; "Vooral ook als je kijkt naar de huidige positie van ons."

Ricciardo’s race in Jeddah begon vrijwel direct met een tegenslag; toen een trage pitstop onder de Safety Car hem naar de achterkant van het veld duwde. Desalniettemin toonde hij zijn veerkracht door Valtteri Bottas te passeren en zich bij de DRS-trein achter Kevin Magnussen te voegen.

"Het was een zwaar weekend," gaf Ricciardo toe, "we hebben alle problemen aangepakt voordat we aan dit weekend begonnen. Ik heb veel met het team gesproken en ben na de race van afgelopen weekend ook weer in de simulator gestapt." Overtuigend zegt hij: "We hebben er alles aan gedaan om hier met de beste kansen aan de start te verschijnen. Ik kijk er naar uit om in de auto te stappen", zei Ricciardo voorafgaand aan het raceweekend in Melbourne.

Dr. Helmut Marko uit kritiek

En Ricciardo kan wel een goed resultaat gebruiken, aangezien hij onder druk staat na de kritiek van Red Bull Motorsport adviseur Dr. Helmut Marko en voormalig wereldkampioen Alan Jones, die tegenover de Herald Sun verklaarde: "We kunnen niet altijd de auto de schuld geven, zoals in het verleden vaak is gebeurd."

In een reactie op deze kritiek benadrukte Ricciardo het belang van zowel het rijden als de communicatie met de media: "In ons vak is het rijden natuurlijk cruciaal, maar het omgaan met de media is ook essentieel. Positieve feedback volgt als alles goed gaat. Gaat het wat minder? Dan krijg je kritiek, dat hoort erbij. Ik ben hier in de Formule 1 omdat ik geloof in mijn kwaliteiten. Dit is waar ik thuis hoor."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties