F1 Nieuws

Daniel Ricciardo spreekt zich uit over strijd om tweede Red Bull-zitje

Daniel Ricciardo spreekt zich uit over strijd om tweede Red Bull-zitje
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo spreekt zich uit over strijd om tweede Red Bull-zitje

Daniel Ricciardo spreekt zich uit over strijd om tweede Red Bull-zitje
Red Bull Content Pool

Het is inmiddels geen geheim meer dat Daniel Ricciardo niets liever naast Max Verstappen zit voor het 2025 Formule 1-seizoen. De Australiër, die tussen 2016 en 2018 al teamgenoot was van de Nederlander, keerde vorig jaar terug in de Red Bull-familie en probeert dit seizoen indruk te maken op het Oostenrijkse team, zodat hij Sergio Pérez kan vervangen in het volgende jaar.

Het contract van Pérez loopt aan het einde van 2024 en daar hoopt Danny Ric gebruik van te maken. De RB-coureur wil zich van zijn beste kant laten zien en probeert Helmut Marko en Christian Horner ervan te overtuigen om hem naast Max Verstappen te zetten, volgend seizoen. Maar volgens Ricciardo gaat dat er niet voor zorgen dat hij zijn focus verliest op het huidige kalenderjaar. Hij wil eerst zorgen dat hij een goed seizoen draait bij RB, mede omdat hij weer het plezier terug heeft gevonden en dat ook wil delen met zijn fans en zijn team.

"Het zal geen afleiding zijn", zegt Ricciardo bij Sky Sports over de strijd om het tweede Red Bull-zitje. "Ik weet dat het ergens in mijn hoofd zit dat ik het een perfecte manier zou vinden om mijn carrière in de Formule 1 af te sluiten, om de cirkel rond te maken. Maar mijn doel is op dit moment om mijn auto zo hard mogelijk te pushen en te proberen om resultaten neer te zetten die mensen en mezelf doen glimlachen. En als dat in de loop van de tijd leidt tot [een Red Bull-zitje] dan is dat geweldig", aldus Ricciardo.

De Australiër maakt nogmaals duidelijk: "Maar het is niet mijn focus, het is iets voor de lange termijn. Mijn focus ligt hier en ik probeer het zo goed mogelijk te doen met deze auto, dit team, en probeer ze in de punten te krijgen."

Strijd met Yuki Tsunoda

Naast het feit dat Ricciardo moet hopen dat Pérez wederom een minder jaar kent bij Red Bull Racing, moet de achtvoudig Grand Prix-winnaar ook nog afrekenen met Yuki Tsunoda binnen RB. In Bahrein leverde die druk wat onderlinge spanningen op, maar volgens Ricciardo is dat inmiddels uitgepraat.

"Wat er aan het einde van de race [in Bahrein, red.] gebeurde was niet geweldig, maar twee uur later kwamen we uit een vergadering [en] hebben we het team op een betere plek gezet dan het was", aldus Ricciardo.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties