F1 Nieuws

Ricciardo doet boekje open over ontslag bij McLaren en de gevolgen daarvan

Ricciardo doet boekje open over ontslag bij McLaren en de gevolgen daarvan
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ricciardo doet boekje open over ontslag bij McLaren en de gevolgen daarvan

Ricciardo doet boekje open over ontslag bij McLaren en de gevolgen daarvan
Red Bull Content Pool

In de zomer van 2022 kreeg Daniel Ricciardo te horen dat er na dat seizoen geen plek meer voor hem zou zijn bij McLaren, aangezien hij vervangen zou worden door Oscar Piastri, die overkwam van Alpine. De landgenoot van Ricciardo zou Lando Norris gaan vergezellen bij het team uit Woking en daarvoor moest de voormalig Red Bull-coureur plaatsmaken.

Het is een understatement dat dat een flinke klap was voor Ricciardo, die aan het einde van 2018 vertrok bij Red Bull Racing om de duidelijke eerste coureur te worden bij een ander team. Eerst probeerde hij dat bij Renault, waar hij goede resultaten behaalde, maar uit het niets besloot Ricciardo naar McLaren te vertrekken en in 2021 naast Lando Norris te zitten. In dat jaar wist hij nog één race te winnen, maar langzamerhand gebeurde hetzelfde als wat bij Red Bull Racing gebeurde: hij werd ingehaald door een snellere, jongere coureur.

Bij Red Bull was dat Max Verstappen, terwijl Lando Norris hem bij McLaren een lesje racen gaf. Hoewel Ricciardo nog een contract had tot en met het einde van 2023, besloot McLaren om niet langer door te gaan met de Australiër. Ze kochten het contract af - voor 18 miljoen euro - en zwaaiden hem na 2022 uit. Tegenover The Age laat Ricciardo, in aanloop naar zijn thuisrace, weten dat de laatste maanden van 2022 onwijs zwaar voor hem waren.

Hij moest nog een half seizoen racen, terwijl hij wist dat hij eigenlijk al ontslagen was door zijn huidige team. Dit zorgde ervoor dat de motivatie totaal verdwenen was en hij opkeek tegen de races die nog gepland stonden.

"In het midden van 2022, toen ik eigenlijk geen meer baan had en niet zeker wist wat ik zou gaan doen, wenste ik de races bijna weg en wilde ik dat het seizoen voorbij was. Ik vond het moeilijk om in die tijd heel aanwezig te zijn. Ik moest vechten om van het werk te genieten", geeft Ricciardo eerlijk toe.

Red Bull-familie

Uiteindelijk wist hij het plezier in 2023 weer terug te vinden, door zich aan te sluiten bij de Red Bull-familie, waar hij in 2018 afscheid van nam: "Toen ik vorig jaar terugkwam, merkte ik dat ik aan niets anders dacht, omdat ik echt gelukkig was met wat ik deed. Ik was weer verliefd op de sport, op racen en wedstrijden rijden. In 2022 worstelde ik daarmee en wilde ik dat het voorbij was."

De Australiër is nu weer op zijn 'happy place', maar hij laat weten dat dat even geduurd heeft voordat terugkeerde: "Het heeft een langdurige impact gehad. Ik kreeg mijn energie en enthousiasme terug door een aantal dingen aan de kant te schuiven."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties