F1 Nieuws

David Coulthard voorziet lastige race voor Max Verstappen

David Coulthard voorziet lastige race voor Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

David Coulthard voorziet lastige race voor Max Verstappen

David Coulthard voorziet lastige race voor Max Verstappen
Red Bull Content Pool

In gesprek met Viaplay heeft oud-coureur David Coulthard vooruitgeblikt op de inhaalrace van Max Verstappen. Volgens de Schot gaat de Nederlander een hele zware race tegemoet.

Gisteren zorgde een kapotte aandrijfas voor een vroegtijdig einde aan de kwalificatiesessie van Verstappen. De Limburger was het gehele weekend snel en een pole position leek een zekerheid. Toch start Verstappen later vandaag niet vanaf P1, maar vanaf P15.

Problemen

Red Bull heeft de aandrijfas in de auto van Verstappen vervangen. Het team denkt dat de Nederlander hierdoor geen problemen meer gaat hebben met de aandrijfas tijdens de race. Volgens Coulthard heeft Verstappen echter nog altijd een probleem tijdens de race.

Volgens de Schot wordt het voor de Nederlander namelijk erg moeilijk om zichzelf naar voren te werken. Op het stratencircuit van Jeddah kan er namelijk niet al te goed worden ingehaald, zo laat Coulthard weten. "Er zijn veel technische aspecten aan dit circuit. Wanneer Max namelijk door verkeer komt, dan kan hij die rijders niet passeren in de snelle bochten. Hierdoor gaat hij veel tijd verliezen op de kop van het veld", zegt Coulthard.

Verder laat Coulthard weten dat Verstappen eenzelfde kunstje als tijdens de 2022-editie van de Belgische GP op zijn buik kan schrijven. Toen reed Verstappen van P14 naar de overwinning. "Ik denk dat als hij door al het verkeer is gekomen, hij zeker weten in de top tien rijdt. Sergio Pérez en Fernando Alonso zijn dan al echter ver aan de horizon verdwenen", besluit Coulthard.

Vertrouwen

Anders dan Coulthard denken George Russell en Fernando Alonso dat Verstappen verder naar voren kan komen dan slechts de top tien. Alonso liet zelfs optekenen dat hij zeker weet dat Verstappen "minimaal" op het podium zal staan. Mercedes-coureur Russell vertelde zelfs dat Verstappen door het verkeer heen zal "beuken". Mocht Verstappen de race in Jeddah inderdaad winnen, dan gaat hij voorbij aan zijn eerdere record. Tijdens de Belgische GP van afgelopen seizoen won de Nederlander namelijk vanaf P14.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties