F1 Nieuws

Fernando Alonso ziet Max Verstappen 'minimaal' op het podium eindigen in Jeddah

Fernando Alonso ziet Max Verstappen 'minimaal' op het podium eindigen in Jeddah
Aston Martin F1 Media
F1 Nieuws

Fernando Alonso ziet Max Verstappen 'minimaal' op het podium eindigen in Jeddah

Fernando Alonso ziet Max Verstappen 'minimaal' op het podium eindigen in Jeddah
Aston Martin F1 Media

Aston Martin-coureur Fernando Alonso denkt dat Max Verstappen later vandaag "minimaal" op het podium gaat eindigen. De Nederlander begint zijn race vanaf de vijftiende stek vanwege een probleem met zijn aandrijfas tijdens de kwalificatie.

Verstappen was het gehele weekend snel in Jeddah. Door velen werd daarom gedacht dat een pole position voor de Nederlander een zekerheid zou zijn. Toch toonde het stilvallen van Verstappens bolide dat er geen zekerheden bestaan in de Formule 1. Uiteindelijk was er toch nog een lichtpuntje voor Red Bull. Sergio Pérez wist namelijk voor het tweede jaar op rij pole position te claimen in Jeddah.

Podiumplek

Na afloop van de kwalificatie werd Alonso, die vanaf P2 start, gevraagd of hij verwacht morgen in gevecht te komen met Verstappen. Volgens de Spanjaard is Verstappen bijna gegarandeerd van een podiumplek. "Max gaat uiteindelijk een rol spelen in de race. Ze hebben namelijk nog steeds de snelste auto. Vorig jaar wonnen ze ook een race", zegt Alonso, doelend op de Belgische GP waar Verstappen vanaf P14 won. "Ik twijfel er daarom niet aan dat hij morgen minimaal op het podium gaat eindigen", besluit de man uit Oviedo.

Niet zeker van eigen zaak

Alonso is erg zeker van Verstappens snelheid, maar wil nog geen voorspellingen doen over de snelheid van zijn AMR23. Gisteren bleek opnieuw dat Aston Martin een snelle bolide heeft gebouwd die het Mercedes en Ferrari knap lastig kan maken. Volgens de Spanjaard moet iedereen echter met beide benen op de grond blijven staan bij zijn team. "Ons doel is niet om met Red Bull te vechten. Voor ons zou het een ramp zijn als we geen punten weten te scoren."

Niet bezig met Verstappen

Waar Alonso zegt niet bezig te zijn met de overwinning, geeft Pérez aan niet bezig te zijn met zijn teamgenoot. "Ik begin de race morgen niet denkend aan Max. Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik aan de leiding blijf in de eerste paar rondes. Ook moet ik Alonso achter me houden. Dat zou mooi zijn, want dan kan ik me concentreren op mijn eigen race", besluit Pérez. Om 18:00 uur Nederlandse tijd begint de Mexicaan aan de GP van Saoedi-Arabië.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties