F1 Nieuws

Dit is de gedoodverfde opvolger van Nico Hülkenberg bij Haas

Dit is de gedoodverfde opvolger van Nico Hülkenberg bij Haas
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Dit is de gedoodverfde opvolger van Nico Hülkenberg bij Haas

Dit is de gedoodverfde opvolger van Nico Hülkenberg bij Haas
Red Bull Content Pool

Met het vertrek van Nico Hülkenberg naar het team van Stake F1 Team Kick Sauber moet Haas F1 dit seizoen op zoek gaan naar een opvolger van de Duitser, maar daar hoeft het Amerikaanse raceteam mogelijk niet lang voor te zoeken. Oliver Bearman, die zijn eerste minuten in de Formule 1 reed tijdens de Grand Prix van Saoedie-Arabië, lijkt de meest logische kandidaat voor het Haas-stoeltje.

Bearman, die Carlos Sainz op het circuit van Jeddah verving vanwege een blindedarmoperatie, maakte meteen een goede indruk. Na een korte training om de auto te leren kennen kwalificeerde de 18-jarige Engelsman zich op de elfde plaats. Na een race op een van de moeilijkste circuits van de kalender eindigde Bearman op een knappe zevende stek. Na afloop gaf Bearman toe het fysiek zwaar te hebben gehad en dat hij met name veel last had van zijn nek. Ook de hoofdsteun van de jonge Engelsman bleek volledig ingedeukt vanwege het heen en weer stuiteren van zijn hoofd.

Een definitieve plek bij het team van Ferrari zit er, voor het racetalent van het Ferrari Junior Team, voorlopig nog niet in, aangezien Lewis Hamilton vanaf volgend jaar het stoeltje van Carlos Sainz overneemt, maar een plek bij het team van Haas lijkt wel een mogelijke vervolgstap.

Lovende woorden

Haas, dat rijdt met een Ferrari-krachtbron en meerdere onderdelen van het Italiaanse team gebruikt, ziet een groot talent in Bearman, zo geeft ook de nieuwe teambaas Ayao Komatsu aan. "Hij heeft bewezen hoe volwassen hij is. Hij heeft het goed gedaan. Vorig jaar beseften we al dat Bearman een serieus talent is, maar hoe hij met de Ferrari in Jeddah is omgegaan is een uitstekende prestatie", zegt de Japanner.

''Hij is nuchter en snel. Ook weet hij goed te communiceren met het team en weet hij wat er van hem verwacht wordt, ondanks dat hij ongetwijfeld nerveus is geweest. Vaak kan het voor een jonge coureur overweldigend zijn om plaats te nemen in een Formule 1-auto, maar dat was bij Ollie niet het geval'', voegt Komatsu verder toe.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties