F1 Nieuws

Voormalig Formule 1-teambaas weet het zeker: Horner en Jos Verstappen willen problemen 'oplossen'

Voormalig Formule 1-teambaas weet het zeker: Horner en Jos Verstappen willen problemen 'oplossen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig Formule 1-teambaas weet het zeker: Horner en Jos Verstappen willen problemen 'oplossen'

Voormalig Formule 1-teambaas weet het zeker: Horner en Jos Verstappen willen problemen 'oplossen'
Red Bull Content Pool

Dat Jos Verstappen en Christian Horner het niet meer zo goed met elkaar kunnen vinden, is al wat langer bekend. Eerder dit jaar liet de vader van Red Bull-coureur Max Verstappen zich al kritisch uit over de teambaas, nadat Horner beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens Jos was de aanwezigheid van de Brit slecht voor Red Bull en moest Horner zo snel mogelijk vertrekken bij het team.

Horner heeft het advies van Verstappen senior niet opgevolgd en is nog altijd de CEO van Red Bull Racing. Dat team is dit jaar een belangrijke schakel in Adrian Newey kwijtgeraakt en lijkt de voorsprong op de rest van het veld ook kwijt te zijn, waardoor er steeds meer en meer druk op de schouders van Horner komt te staan. Dat zal ook zeker niet minder worden na de aanvaring met Jos Verstappen in Oostenrijk.

Op de Red Bull Ring legde de Nederlander uit dat hij een dreigement zou hebben ontvangen vanuit Horner, toen duidelijk werd dat hij deel zou nemen aan de Legends Parade. Volgens Jos zou Horner hebben gezegd dat hij zou moeten hopen dat zijn remmen het nog zouden doen, als hij plaats zou nemen in de RB8. Hierdoor besloot Verstappen zich terug te trekken, waarna hij publiekelijk de aanval zocht.

Inmiddels hebben meerdere F1-prominenten hun mening gedeeld over deze vete, waarbij nu ook Günther Steiner van zichzelf laat horen. In gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com legt de voormalig Haas-teambaas uit dat iedere leidinggevende in de Formule 1 weleens een akkefietje heeft gehad met een vader van zijn coureur. Dat is op zich niet heel vreemd in de F1-wereld.

"Oh, ik denk dat iedere teambaas er wel eens mee te maken heeft. Maar ik zou het zelf eigenlijk geen problemen willen noemen. Het is namelijk normaal dat een vader altijd het beste voor zijn zoon wil. Daar is niets problematisch aan. Normaal gesproken spreek je dat soort dingen dan met elkaar uit", begint Steiner.

Dat Verstappen en Horner hun 'vete' nu publiekelijk uitvechten, is iets waar Steiner dan weer niets van begrijpt. Hij zou dit achter gesloten deuren hebben gehouden.

"Ik weet niet precies wat daar speelt en wil er part noch deel aan hebben. Maar ik denk dat beide partijen de wens zullen hebben om de problemen op te lossen, zodat de blik weer naar voren kan worden gericht."

Verstappen en Horner liggen elkaar niet

Steiner verwacht dat Verstappen en Horner dit akkefietje dus snel met elkaar op zullen willen lossen, maar dat betekent niet dat ze daarna als goede vrienden door het leven gaan. In het leven gebeurt het dat mensen met elkaar in aanraking komen en ze erachter komen dat ze elkaar niet liggen. Dat is ook vrij normaal.

"Soms werkt het ook gewoon niet. Dan moet je het met elkaar eens zijn over dat je het met elkaar oneens bent, en verdergaan. Ik denk dat ze daar aan zullen werken. Het zijn slimme mensen. Soms komen mensen met elkaar in botsing. Dat is normaal. Misschien dat ze het ook niet gaan herstellen. Maar ze kunnen wel tegen elkaar zeggen: 'Laten we hiermee stoppen, want we kunnen niet zo blijven doorgaan.'"

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties