F1 Nieuws

'Er is frictie tussen Max Verstappen en Sergio Pérez bij Red Bull'

'Er is frictie tussen Max Verstappen en Sergio Pérez bij Red Bull'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Er is frictie tussen Max Verstappen en Sergio Pérez bij Red Bull'

'Er is frictie tussen Max Verstappen en Sergio Pérez bij Red Bull'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Sergio Pérez waren twee jaar lang erg goed bevriend als teamgenoten, maar dat veranderde allemaal tijdens de Grand Prix van Brazilië in 2022. Tijdens die race besloot Verstappen de Mexicaan niet voorbij te laten, wat zorgde voor veel irritatie bij Pérez.

Een week later bracht Red Bull Racing een statement naar buiten waarin duidelijk werd dat Verstappen achter de schermen had uitgelegd waarom hij ervoor had gekozen om Pérez achter zich te houden. Het team vond dit een geldige reden en ook Checo liet weten dat hij het snapte.

Maar voorafgaand aan dit seizoen bleek er toch nog wat oud zeer te zitten bij Pérez. Tijdens de wintertests in Bahrein liet de vijfvoudig Grand Prix-winnaar weten dat hij Verstappen niet ging helpen, als hij zelf ook niet geholpen werd.

Daarnaast bleek ook afgelopen weekend dat Pérez de GP van Brazilië nog niet vergeten is. De Mexicaan had constant het gevoel dat hij werd gepiepeld door Red Bull en Verstappen en was niet blij dat zijn teamgenoot het punt voor de snelste raceronde afgenomen had. Sky Sports-commentator David Croft denkt dan ook dat er nog steeds frictie zit tussen Max en Checo.

"Ik weet niet zeker of alles gaat zoals Christian Horner en het team zouden willen, nu ze een dominante auto hebben. In de cool down room na de race zag je dat er nog steeds frictie was tussen beide coureurs", begint Crofty in de Sky Sports-podcast.

"Checo was duidelijk niet blij dat hij rondetijden moest rijden die langzamer waren dan die van zijn teamgenoot", gaat Croft verder. Overigens was dit niet het geval. Zowel Verstappen als Pérez moesten dezelfde rondetijden rijden van het team. De coureurs zelf hielden zich hier alleen niet aan.

Waarom zou Pérez hem nog helpen?

Volgens de Sky-commentator is het nog maar de vraag of Pérez zijn teammaat blijft helpen de rest van dit seizoen. Hoewel Checo nog een contract heeft tot en met het einde van 2024, heeft Croft het erover dat de samenwerking tussen Red Bull en Pérez na dit jaar eindigt.

"Pérez zit in zijn laatste jaar van zijn contract bij Red Bull en als hij geen teken krijgt dat er een verlenging komt, waarom zou hij zijn teamgenoot dan nog helpen? Ik denk dat er nog wat bananenschillen liggen op de weg voor Red Bull", aldus Crofty.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties