F1 Nieuws

Esteban Ocon haalt wederom uit naar Alpine: 'Zij hebben hun taak niet uitgevoerd'

Esteban Ocon haalt wederom uit naar Alpine: 'Zij hebben hun taak niet uitgevoerd'
Michael Potts/BSR Agency
F1 Nieuws

Esteban Ocon haalt wederom uit naar Alpine: 'Zij hebben hun taak niet uitgevoerd'

Esteban Ocon haalt wederom uit naar Alpine: 'Zij hebben hun taak niet uitgevoerd'
Michael Potts/BSR Agency

Het huwelijk tussen Esteban Ocon en Alpine lijkt op een lelijke scheiding af te stevenen. De Fransman, die sinds 2020 voor het team uit Enstone uitkomt, heeft in Monaco voor een ware burgeroorlog gezorgd binnen Alpine, waarna het team bekendmaakte dat het contract van Ocon na dit seizoen niet verlengd zal worden. Maar daarmee is de kous nog niet af, aangezien het in Canada wéér mis ging.

Aan het einde van de race werd Ocon gevraagd om zijn plekje af te staan aan teamgenoot Pierre Gasly, die vlak achter hem zat. Alpine zag dat het Ocon niet lukte om Daniel Ricciardo aan te vallen, waarna ze Gasly de kans wilde geven om een aanval te plaatsen op de voormalig Renault-coureur. Toen Ocon dit werd verteld over de radio, liet hij op een zéér duidelijke manier weten dat hij daar niet van gediend was. Het zorgde voor een flinke woordenwisseling tussen de Fransman en zijn engineer, waarbij Ocon op sarcastische wijze zijn collega's bedankte.

Maar ook na de race was Ocon nog niet tevreden met de uitleg van Alpine. Toen de voormalig aartsrivaal van Max Verstappen zich voor de schrijvende media meldde, liet hij weten dat hij zich aan de gemaakte afspraken gehouden heeft, maar dat zijn team dat na heeft gelaten. Hiermee lijkt hij nog meer druk op de relatie te leggen, die toch al op spanning staat.

"Ik ben blij voor het team dat we met beide auto's kunnen scoren, maar de volgorde zou bij die gelegenheid moeten worden omgedraaid. Ik kreeg de instructies om Pierre [Gasly] anderhalve ronde voor het einde te laten passeren om Daniel in te halen, die tweeënhalve seconde voor lag en te snel was voor ons. Dus de call was onzin. Maar, weet je, ik heb mijn deel van het werk gedaan en dat is, weet je, een teamspeler zijn, ik heb altijd de instructies gerespecteerd die ik kreeg. Dat is altijd zo geweest en ik heb nooit iets anders gedaan in mijn carrière. Maar ja, ik heb mijn deel van het werk gedaan, maar het team vandaag niet. En dat is erg jammer", aldus Ocon in Montreal.

Jaar positief afsluiten

Hoewel Ocon en Alpine af lijken te stevenen op een vechtscheiding, laat de eenmalig Grand Prix-winnaar weten dat dat wat hem betreft niet nodig is. Hij wil het jaar zo positief mogelijk afsluiten, waarna hij de overstap gaat maken naar een nieuwe renstal. In de paddock in Canada bevestigde hij dat hij al een stoeltje voor 2025 heeft en volgens geruchten zal dat bij Haas zijn, waar hij teamgenoot van Oliver Bearman gaat worden.

"Weet je, ik ben optimistisch voor de rest van het jaar dat ik die auto tot het maximum kan pushen. Maar er is nog veel te doen, weet je, allemaal samen met dit team", sloot Ocon af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties