F1 Nieuws

F1-analist zag Max Verstappen en Lewis Hamilton hypocriet reageren na GP Monaco

F1-analist zag Max Verstappen en Lewis Hamilton hypocriet reageren na GP Monaco
BSR Agency
F1 Nieuws

F1-analist zag Max Verstappen en Lewis Hamilton hypocriet reageren na GP Monaco

F1-analist zag Max Verstappen en Lewis Hamilton hypocriet reageren na GP Monaco
BSR Agency

Oud Formule 1-coureur en Sky Sports-analist Martin Brundle heeft gereageerd op de gebeurtenissen rondom de Grand Prix van Monaco. Volgens hem zit er een ironische kant aan de kritiek van Max Verstappen en Lewis Hamilton. In zijn column legt de Brit uit waarom.

De race in Monaco was volgens velen niet om aan te gluren. Na de rode vlag-situatie in de eerste ronde, gooiden de meest coureurs verse banden onder hun auto en reden ze in een optocht de race uit. Verstappen en Hamilton hadden veel kritiek op de race, met als dieptepunt dat Verstappen op de boordradio zei dat hij de volgende keer een kussen zal meenemen. Hamilton stelde na de race voor om met zachtere banden te rijden, zodat er meer pitstops geforceerd kunnen worden. Brundle kan hier wel om lachen.

Brundle reageerde als volgt op de uitlatingen van Verstappen en Hamilton. "Lewis Hamilton zei dat het een van de slechtste races was waarin hij heeft gereden, en de 'pillowtalk' van Max Verstappen was pijnlijk, toen hij zei dat hij wenste dat hij er een had om tijdens de race te slapen", laat Brundle weten. "De grote ironie hier is dat het die twee coureurs niets kon schelen, terwijl we allemaal moesten toezien hoe ze meedogenloos races en kampioenschappen wonnen met een kilometer verschil, maar ze hadden gelijk: het was op zijn zachtst gezegd tam", aldus de oud F1-coureur, die van mening is dat Verstappen en Hamilton wat hypocriet waren in hun klachten over de 'saaie' race in Monaco.

'Ocon rijdt zijn toekomst kapot'

Brundle heeft ook zijn licht laten schijnen op de acties van Esteban Ocon tegenover teamgenoot Pierre Gasly. Ocon reed zijn eigen Alpine kapot op Gasly in de eerste ronde van de race en kon rekenen op stevige kritiek van Alpine-teambaas Bruno Famin. Ook Brundle ziet in dat Ocon zijn eigen ruiten ingooit. "Ocon is een prima en snelle coureur, maar de geschiedenis laat duidelijk zien dat hij een irrationele waas heeft als het om racen gaat, vooral tegen zijn teamgenoten", zei Brundle.

"Hij werd eerder zwaar bekritiseerd door Sergio Perez en Fernando Alonso vanwege zijn agressie en contact binnen het team, en nu ook door Gasly. Het zal Esteban veel geld kosten, aangezien geen enkel voorlopend team zo'n mentaliteit zou koesteren, en misschien zelfs geen enkel team", sluit Brundle mee af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties