F1 Nieuws

F1-prominent ziet 'heel groot probleem' voor Red Bull: 'Dan gaat Verstappen zijn conclusies trekken'

F1-prominent ziet 'heel groot probleem' voor Red Bull: 'Dan gaat Verstappen zijn conclusies trekken'
BSR Agency
F1 Nieuws

F1-prominent ziet 'heel groot probleem' voor Red Bull: 'Dan gaat Verstappen zijn conclusies trekken'

F1-prominent ziet 'heel groot probleem' voor Red Bull: 'Dan gaat Verstappen zijn conclusies trekken'
BSR Agency

Voormalig Formule 1-coureur en analist bij de Duitse tak van Sky Sports Ralf Schumacher heeft bij Formel1.de zijn blik geworpen op de huidige situatie binnen Red Bull. Volgens Schumacher ligt er een "groot risico" op de loer voor Red Bull en zal Max Verstappen daaruit zijn conclusies trekken.

Al het gehele jaar is het onrustig binnen Red Bull. Na het bericht over een intern onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner is de Red Bull-toekomst van Verstappen in opspraak gekomen, dreigden meerdere sleutelfiguren met vertrek bij de Oostenrijkse equipe en verdween er ook daadwerkelijk een van die sleutelfiguren.

In het eerste kwartaal van 2025 zal Adrian Newey het team van Red Bull na een dienstverband van negentien jaar namelijk gaan verlaten. Het is vooralsnog niet bekend waar Newey in de toekomst werkzaam zal zijn, maar er is al langere tijd een stevige link met Ferrari.

Red Bull-dominantie is verdwenen

Gek genoeg is de vorm van Red Bull sinds de aankondiging van Newey's vertrek ver te zoeken. Relatief gezien uiteraard, maar de zeges liggen in ieder geval niet meer voor het oprapen. Waar Verstappen in de eerste vijf races namelijk vier keer op de bovenste trede van het podium stond, was dat in de afgelopen drie races maar één keer het geval.

In de andere twee races werd de 26-jarige Limburger tweede en zesde. Mede hierdoor is het gat naar Charles Leclerc geslonken naar slechts 31 punten en staat Red Bull maar 24 punten voor op Ferrari in het constructeurskampioenschap.

Verstappen trekt zijn conclusies

Het is dus niet meer allemaal koek en ei bij Red Bull, ziet ook Schumacher. Intern zit het immers niet goed en ook de RB20 is niet zoals zijn voorganger, de oppermachtige RB19.

"De RB20 is een moeilijk te besturen auto zonder de Max-factor. Zonder hem had Red Bull niet gewonnen in Imola. Nu moet Pierre Waché bewijzen dat hij hetzelfde kan als Adrian Newey. De auto zal in theorie goed werken, maar over kerbs gaat de wagen voor geen meter", begint de voormalig Williams-coureur.

"Dat is een probleem, een heel groot probleem zelfs. Als ze dat niet onder controle weten te krijgen, dan zal Max daar zijn conclusies uit trekken", gaat de Duitser verder.

Red Bull in de middenmoot?

Naast het feit dat het intern rommelt en de RB20 niet meer zo dominant is als eerder in het seizoen, ziet Schumacher nog een ander punt waarop het dondert binnen de Oostenrijkse formatie.

"Die relatie is niet meer zo goed", doelt Schumacher op de verstandhouding tussen Jos Verstappen en Horner. "Dat zijn allemaal factoren die nog altijd een rol van betekenis spelen en nu net naar voren komen als de auto niet meer zo goed werkt", gaat de man uit Hürth verder.

"Het is allemaal koek en ei als je wint, maar er zijn meer sleutelfiguren die het team willen verlaten. Red Bull loopt een groot risico om in de middenmoot te verdwijnen. Ik dacht dat dat pas in 2026 zou gaan gebeuren, maar ze hebben het dit seizoen ook al erg lastig", aldus Schumacher.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties