F1 Nieuws

Fernando Alonso beschuldigt FIA van voortrekken Hamilton: 'Hij is geen Spanjaard'

Fernando Alonso beschuldigt FIA van voortrekken Hamilton: 'Hij is geen Spanjaard'
BSR Agency
F1 Nieuws

Fernando Alonso beschuldigt FIA van voortrekken Hamilton: 'Hij is geen Spanjaard'

Fernando Alonso beschuldigt FIA van voortrekken Hamilton: 'Hij is geen Spanjaard'
BSR Agency

Aston Martin-veteraan Fernando Alonso had geen goed woord over voor de FIA na de sprintrace in Miami. De Spanjaard voelt zich benadeeld, aangezien hij in China een straf kreeg na een incident met Carlos Sainz. Lewis Hamilton kreeg na het incident in bocht 1 bij de start in Miami géén penalty, tot grote woede van Alonso.

Dat Alonso en Hamilton geen goede vrienden zijn, was al een lange tijd bekend. De twee waren teamgenoten van elkaar bij McLaren in 2007, wat vaak leidde tot hevige confrontaties. Die relatie is in 2024 nog altijd niet helemaal hersteld, zo bleek tijdens en na de Sprint. Daar liet Alonso namelijk weten dat Hamilton met meer wegkomt dan hij dat doet.

"Hamilton dook in het gat als een stier", zo klonk Alonso op de radio na het incident in bocht 1 bij de sprintrace. Volgens Hamilton zag hij een gat en dook hij erin. Uiteindelijk werd Hamilton niet gestraft voor het incident en besloten de stewards dat het puur een race-incident was. Na afloop was Alonso niet te spreken over de Engelsman en de wedstrijdleiding.

Alonso kookt van woede 

Tegenover Viaplay reageert Alonso op de gebeurtenissen in de sprintrace. "Hij kwam totaal ongecontroleerd aan de binnenkant opzetten. Dus we zullen zien wat ze gaan beslissen, maar hij zal er wel mee wegkomen", aldus Alonso over Hamilton. De Spanjaard geeft ook aan dat sprintraces niks toevoegen aan de Formule 1. "Zoals ik eerder heb gezegd, wij hebben niets te winnen, maar alles te verliezen. We wilden geen risico nemen en gewoon de sprintrace uitrijden. Maar nu staan we hier, met beide auto's uitgeschakeld na één bocht. Dit is hoe de sprintrace is, totaal zinloos en alleen maar goed voor schade en straffen in plaats van actie."

Na zijn interview met Viaplay meldde Alonso zich bij het Spaanse DAZN, waar hij helemaal uit zijn slof schoot. Volgens de tweevoudig wereldkampioen krijgt Hamilton minder straffen dan hij, omdat de Mercedes-coureur een andere nationaliteit heeft: "We zullen zien wat ze beslissen. Ik denk dat ze niets zullen beslissen, omdat Hamilton geen Spanjaard is. Maar ik denk dat hij de race voor een paar mensen heeft verpest, vooral voor Norris, die een hele snelle auto had en bij dat incident betrokken was", aldus Alonso, die overkookte van woede.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties