F1 Nieuws

Fernando Alonso met FIA in gesprek over partijdigheid tegen Spanjaarden

Fernando Alonso met FIA in gesprek over partijdigheid tegen Spanjaarden
DPPI/Panoramic/BSR Agency
F1 Nieuws

Fernando Alonso met FIA in gesprek over partijdigheid tegen Spanjaarden

Fernando Alonso met FIA in gesprek over partijdigheid tegen Spanjaarden
DPPI/Panoramic/BSR Agency

De Aston Martin-coureur kwam na de Sprint van Miami met een opvallende opmerking over hoe hij vanwege zijn Spaanse nationaliteit strenger zou worden beoordeeld door de FIA. Deze uitlating kwam voort uit een botsing in de eerste ronde van de Sprint, waarbij Mercedes-coureur Lewis Hamilton met een late remactie de race van zowel Lando Norris als Lance Stroll om zeep hielp. De Britse coureur ontliep een straf, tot grote ergernis van Alonso.

De 42-jarige Spaanse coureur tierde over de boordradio dat Hamilton een straf ontliep "omdat hij niet Spaans is". Een paar uur later bleek het Alonso niet terug te krabbelen van zijn opmerking tijdens de race en legde hij zijn frustratie verder uit. "Ik heb het gevoel dat nationaliteit ertoe doet in de Formule 1," zei Alonso in een interview met Motorsport.com. "En ik zal met Mohammed (Ben Sulayem, FIA-president, red.) praten, met de FIA, wat dan ook."

De Spanjaard vervolgt zijn beklag: "Ik moet ervoor zorgen dat er niets mis is met mijn nationaliteit of iets dat een beslissing kan beïnvloeden. Niet alleen voor mij, ook voor de toekomstige generatie Spaanse coureurs. Zij moeten beschermd worden. Hamilton dook het gat in zonder controle te hebben over zijn auto. Als ik dat doe, krijg ik zeker een penalty", eindigde Alonso.

Matig weekend Aston Martin

Het weekend van Aston Martin verloopt vooralsnog niet naar wens, zo geeft ook Fernando Alonso toe. De Spaanse coureur eindigde in zowel Q1 als Q2 op de 15e plek. Zijn teamgenoot Lance Stroll mag op zondag vanaf de elfde plek starten.

"We hebben wat aanpassingen gedaan aan de setup. Kijkend naar de tijd hebben ze niet uitgepakt zoals we hadden gehoopt. Daardoor waren we minder competitief dan normaal. Ik had een hoop overstuur in de snelle bochten en weinig grip in langzame. Het gaan een moeilijke race worden. Hopelijk kunnen we via Lance vanaf P11 een paar punten scoren", aldus Alonso.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties