F1 Nieuws

Fernando Alonso onthult reden voor bijzondere bandenkeuze: 'Daarom deden we dat'

Fernando Alonso onthult reden voor bijzondere bandenkeuze: 'Daarom deden we dat'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Fernando Alonso onthult reden voor bijzondere bandenkeuze: 'Daarom deden we dat'

Fernando Alonso onthult reden voor bijzondere bandenkeuze: 'Daarom deden we dat'
Red Bull Content Pool

Fernando Alonso had wederom een goed weekend in China. De Spaanse Aston Martin-coureur pakte in een rommelige race de zevende plek én de snelste ronde, waardoor hij weer wat punten kon bijschrijven. Desondanks leek de Aston Martin-bolide in de kwalificatie een stuk sterker dan in de race.

Bij vlagen liet Alonso weer zien dat hij één van de meest getalenteerde coureurs van de huidige grid is. In zowel de sprintkwalificatie als de normale kwalificatie klasseerde hij zich als derde, terwijl teamgenoot Lance Stroll beide keren Q3 niet eens wist te halen. Maar in beide races had Alonso het moeilijker.

De Aston Martin lijkt in de race het tempo van de Mclarens en Mercedessen moeilijk bij te benen, terwijl Ferrari en Red Bull al helemaal ver verwijderd zijn van de snelheid van de AMR24. Daarnaast moest Alonso ook nog eens van strategie veranderen door de safety cars: "Ik moest heel verdedigend rijden", zei Alonso tegen Formula Passion. "We hadden niet het juiste tempo en het was een moeilijke race waarin veel gebeurde. Desondanks was het belangrijk om met de snelste ronde wat punten te pakken", aldus de Spanjaard, die zeven punten mee naar Silverstone nam.

Alonso tevreden met resultaat

Alonso geeft daarnaast aan dat het moeilijk was om als enige Aston Martin-coureur met de Mclarens en Mercedessen mee te komen, maar dat stelt hem tegelijkertijd ook tevreden. Dat hij ondanks dat een zevende plaats heeft weten te scoren, is positief: "We hadden een goede start en klommen naar de tweede plaats, en even dacht ik dat het mooi zou zijn om de race een ronde te leiden, maar dat lukte niet", laat Alonso weten.

"De safety cars hebben de strategie een beetje veranderd. We hadden geen harde banden meer beschikbaar, daarom zijn we overgestapt op de zachte compound. Over het geheel genomen was het een goede race, maar we hebben nog wat werk te doen om ons tempo op de zondagen te verbeteren en te evenaren wat we in de kwalificatie hebben bereikt", aldus Alonso.

Momenteel staat Alonso keurig op de achtste plaats in het kampioenschap met 31 punten, terwijl Stroll de tiende plek inneemt en 22 punten minder gescoord heeft. Onlangs verlengde hij zijn contract met twee jaar bij Aston Martin. De 42-jarige veteraan is dus nog lang niet klaar in de Formule 1.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties