F1 Nieuws

Fernando Alonso over prestaties Max Verstappen: 'Lewis kan dat niet'

Fernando Alonso over prestaties Max Verstappen: 'Lewis kan dat niet'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Fernando Alonso over prestaties Max Verstappen: 'Lewis kan dat niet'

Fernando Alonso over prestaties Max Verstappen: 'Lewis kan dat niet'
Red Bull Content Pool

Aston Martin-coureur Fernando Alonso is van mening dat men de prestaties van Max Verstappen in de Formule 1 erg onderwaardeert. Veelal worden die namelijk toegeschreven aan de snelheid van de RB19, maar volgens Alonso heeft Verstappen ook een flinke vinger in de pap als het gaat om de prestaties van zijn bolide.

Red Bull heeft dit seizoen alle verreden races gewonnen en Verstappen had daar het grootste aandeel in. De Nederlander wist elf van de dertien gewonnen races op zijn naam te schrijven. Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez ging er met de andere twee overwinningen vandoor.

Deze dominantie zorgt er bij velen voor dat de sport als 'saai' wordt bestempeld. Het is namelijk al voordat een raceweekend begint duidelijk wie er op zondag op de hoogste trede van het podium zal staan. Ook in wisselvallige omstandigheden is Verstappen iedereen de baas.

Wordt onderschat

Volgens Alonso moet men de prestaties van Verstappen echter leren waarderen. Het is namelijk immens knap wat de Nederlander ieder raceweekend weer opnieuw laat zien. "De prestaties van Max worden nogal onderschat op het moment. Om op zo'n dominante manier te winnen, dat is zeer indrukwekkend", begint de Spanjaard tijdens de persconferentie na afloop van de Dutch Grand Prix.

Gevraagd of hij hetzelfde kunstje als Verstappen zou kunnen herhalen, geeft Alonso aan dat hij ook net zo dominant kan winnen als de Nederlander. "Ik geloof dat ik op hetzelfde niveau zit, dus ik weet zeker dat ik het ook zou kunnen. Lewis (Hamilton) kan dat niet. Nee grapje, hij kan dat ook."

Mentale spel

Maar hoe kan een coureur zó dominant zijn? Volgens Alonso zit dat allemaal tussen de oren. "Je moet je compleet 'een' voelen met de auto. Op een dag als vandaag was ik dat, maar in Spa of Oostenrijk was ik dat niet. Je voelt dan dat er ruimte voor verbetering is."

Dat Verstappen zoveel races weet te winnen, komt volgens Alonso omdat hij iedere race meer geeft dan de rest van de coureurs. "Max weet dat niveau ieder weekend voor de volle 100% aan te tikken. Dat doet hij vaker dan alle andere coureurs op de grid en daarom domineert hij nu."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties