F1 Nieuws

Fernando Alonso ziet groot probleem en haalt uit naar 'dove' FIA

Fernando Alonso ziet groot probleem en haalt uit naar 'dove' FIA
DPPI/Panoramic/BSR Agency
F1 Nieuws

Fernando Alonso ziet groot probleem en haalt uit naar 'dove' FIA

Fernando Alonso ziet groot probleem en haalt uit naar 'dove' FIA
DPPI/Panoramic/BSR Agency

Aston Martin-coureur Fernando Alonso is allerminst te spreken over de 'rode vlag-regel' van de FIA. Daarbij mogen rijders onder een rode vlag van banden wisselen zonder daarvoor de 'straf' van een pitstop te hoeven ondergaan. Met name in Monaco was de regel volgens Alonso problematisch.

Nadat Red Bull-coureur Sergio Pérez hard in de vangrail terecht was gekomen na een aanvaring met Haas-coureur Kevin Magnussen, werd er door de stewards met de rode vlag gezwaaid. Hierdoor moest het gehele veld naar binnen en konden er banden worden gewisseld. Hierdoor kon de top vier (die allemaal op de medium band waren gestart) een vrije stop maken naar de harde band. Met die harde band kon de top vier de race uitrijden en hoefden er dus geen pitstops meer te worden gemaakt.

Na de race kwam er veel kritiek op de regel, aangezien het maken van pitstops eigenlijk de enige manier is om een andere coureur voorbij te gaan in Monaco. Hierdoor bleef de top vier de hele race gelijk en waren er maar zeer weinig inhaalacties tijdens de Grand Prix van Monaco.

Alonso haalt uit naar de FIA

Ook Alonso was niet te spreken over de rode vlag-situatie in Monaco. Volgens de Spanjaard moet de FIA namelijk een aantal zaken veranderen aan de regel. Zo zouden coureurs bijvoorbeeld niet van banden mogen wisselen tijdens een rode vlag.

"Nu wisselt iedereen van banden en rijden ze gewoon naar het einde van de race. Het enige interessante aan de race in Monaco is dat je pitstops moet maken. Als je dat onderdeel weghaalt, dan wordt de hele race niets", trapt Alonso af. "Misschien moeten we opnieuw de discussie aangaan over dat wanneer er een rode vlag is, er niet meer van banden mag worden gewisseld. Je moet dan bijvoorbeeld op dezelfde band verder rijden", geeft Alonso een voorbeeldoplossing.

Maar waarom is die regel er niet al? "Ik weet het niet. Er zijn een hoop dingen die ze (de FIA, red.) niet aangepast hebben. Dat komt waarschijnlijk omdat ze niet naar de coureurs willen luisteren", aldus Alonso, die nog een trap nageeft aan de FIA.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties