F1 Nieuws

Lance Stroll vindt zichzelf de 'meest competitieve' coureur op de Formule 1-grid

Lance Stroll vindt zichzelf de 'meest competitieve' coureur op de Formule 1-grid
BSR Agency
F1 Nieuws

Lance Stroll vindt zichzelf de 'meest competitieve' coureur op de Formule 1-grid

Lance Stroll vindt zichzelf de 'meest competitieve' coureur op de Formule 1-grid
BSR Agency

Lance Stroll blijft, als het aan hemzelf ligt, nog jarenlang verbonden aan Aston Martin. De Canadees heeft veel vertrouwen in het team dat wordt geleid door zijn vader Lawrence Stroll, maar ook in zichzelf. Tegenover Motorsport.com legt hij uit waarom.

Inmiddels is Stroll alweer bezig aan zijn achtste seizoen in de Formule 1. In die periode wist hij drie podiums en een poleposition op zijn naam te zetten, maar Stroll heeft ook de nodige kritiek te verwerken gekregen gedurende zijn carrière. Nog steeds wordt de Canadees gezien als een verwende 'paydriver', die door zijn vader nog in de Formule 1 zit.

Stroll ziet zichzelf als meest competitieve rijder op de grid 

Stroll trekt zich niet veel aan van de kritiek. De Canadees laat er qua uitspraken dan ook geen gras over groeien. Volgens de teamgenoot van Fernando Alonso is hij de meest competitieve persoon op de grid en wil hij niks liever dan goede prestaties neerzetten als hij in zijn Aston Martin AMR24 rijdt.

"Ik ben de meest competitieve persoon die ik ken. Ik ben iemand die mezelf graag supergoed ziet presteren", laat Stroll weten. "Het voelt goed om, zelfs als het tegenzit, een paar punten te pakken. Daar geniet ik nog steeds van. En ik ben de eerste die streng is voor mezelf als het niet goed gaat. En ik ben na al die zeven of acht jaren dat ik in F1 zit nog steeds zo enthousiast en blij als altijd wanneer ik een geweldige dag heb. Dat gevoel drijft me nog steeds om tot het uiterste te gaan. En ja, ik haat het om slechte dagen te hebben, maar dat geldt vast voor iedereen in de paddock", aldus de Aston Martin-coureur.

Stroll is ambitieus over zijn toekomst met Aston Martin. Ondanks dat het team uit Silverstone dit seizoen niet wist aan te haken bij de topteams, gelooft hij dat Aston Martin op korte termijn om de bovenste plekken mee gaat doen. "Ja, zeker. Ik ben toegewijd aan dit hele project. We zijn als team gegroeid van iets van 350 of 400 mensen in 2018 en 2019 naar de bijna duizend mensen die we nu hebben. Het ziet er nu in Silverstone heel anders uit dan 18 maanden geleden. Dus ja, ik ben absoluut toegewijd en enthousiast om deel uit te maken van dit project", zo sluit Stroll af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties