F1 Nieuws

Ferrari-baas na dubbele uitvalbeurt in Canada: 'Dan zou ik mij zorgen gaan maken'

Ferrari-baas na dubbele uitvalbeurt in Canada: 'Dan zou ik mij zorgen gaan maken'
IPA Sport/BSR Agency
F1 Nieuws

Ferrari-baas na dubbele uitvalbeurt in Canada: 'Dan zou ik mij zorgen gaan maken'

Ferrari-baas na dubbele uitvalbeurt in Canada: 'Dan zou ik mij zorgen gaan maken'
IPA Sport/BSR Agency

Voor Ferrari was de Grand Prix van Canada een regelrechte ramp. Het Italiaanse team, dat tijdens de race in Monaco nog een overwinning wist te scoren en inmiddels misschien wel de snelste auto van het veld leek te hebben, was in Montreal helemaal nergens en kwam op het Circuit de Gilles Villeneuve niet verder dan een dubbele uitvalbeurt.

Voorafgaand aan het weekend werd Ferrari gezien als de grote favoriet voor de overwinning. Onder andere Red Bull-adviseur Helmut Marko wees Charles Leclerc aan als dé te kloppen man als het ging om de zege in Canada, maar de man uit Graz bleek helemaal mis te zitten. Niet Leclerc, maar Max Verstappen ging er met de overwinning vandoor in Canada.

Leclerc zelf kende een dramatische race in Montreal, waar hij vanaf de elfde plek moest starten en vanaf het begin af aan al grote problemen met zijn krachtbron kende. De Monegask kwam op de rechte stukken zo'n tachtig pk tekort, wat resulteerde in zo'n tien tot vijftien kilometer minder topsnelheid. Volgens Ferrari-baas Fred Vasseur was de race van Leclerc daarmee eigelijk al gekeken, terwijl teamgenoot Carlos Sainz zichzelf uit de wedstrijd werkte door te crashen tegen het einde van de race.

Vasseur laat na de race weten dat hij hoopt dat alle 'klotemomenten' voor Ferrari allemaal in Canada achter zullen blijven, aangezien alles wat mis kon gaan ook daadwerkelijk mis ging. Hij verwacht dan ook niet dat dit grote gevolgen gaat hebben voor de rest van het kampioenschap.

"We hadden veel vertrouwen in ons tempo voor zondag. Maar in het begin ging alles al mis, en ik hoop dat we alle moeilijke, klotemomenten van het seizoen in hetzelfde weekend hebben gehad! Soms heb je het gevoel dat alles fout gaat en alles tegenzit, maar we zullen onze aanpak niet veranderen. We werken als team samen met de coureurs in de goede en slechte momenten, en we houden dezelfde aanpak voor volgend weekend. Ik ben niet bang voor dit soort weekenden. Het is zoals het is en het is racen", aldus de Fransman.

Woede bij Leclerc

Dat stercoureur Charles Leclerc tijdens en na de race woedend was op Ferrari, waarbij hij niet onder stoelen of banken stak dat zijn motorprobleem een 'hel' was, is voor Vasseur geen enkel probleem. Hij is juist blij dat Leclerc daar boos op is, gezien dat aantoont dat hij hart voor de zaak heeft. Zou Leclerc er niks om geven, dan zou Vasseur zich pas zorgen gaan maken.

"Ik begrijp de frustratie volkomen. Als hij niet gefrustreerd was in deze omstandigheden, zou ik me zorgen maken", zo sluit de goedlachse Vasseur af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties