F1 Nieuws

Ferrari blunderde tijdens poging om Adrian Newey los te weken bij Red Bull

Ferrari blunderde tijdens poging om Adrian Newey los te weken bij Red Bull
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Ferrari blunderde tijdens poging om Adrian Newey los te weken bij Red Bull

Ferrari blunderde tijdens poging om Adrian Newey los te weken bij Red Bull
Ferrari F1 Media

Piero Ferrari, de zoon van Ferrari-oprichter Enzo, heeft zich uitgesproken over de verschillende pogingen die zijn Italiaanse equipe deed om Red Bull-topman Adrian Newey naar Ferrari te halen. Daarbij laat Ferrari weten dat de onderhandelingen stukliepen op één heikel punt.

Newey ontwierp in zijn Formule 1-loopbaan meerdere kampioenschapswinnende bolides. Zo tekende Newey bij onder meer McLaren en Williams bolides die in staat waren om te vechten voor de wereldtitel. In 2005 verkaste Newey naar Red Bull en sindsdien is de Britse engineer nooit meer weggegaan bij de Oostenrijkse formatie. Onlangs verlengde Newey zelfs zijn contract bij Red Bull, zo vertelde Helmut Marko.

Verhuizen

Het is dus niet gek dat Newey hoog op het verlanglijstje staat bij veel Formule 1-teams. Zo probeerde Mercedes Newey onlangs los te weken bij Red Bull en probeerde ook Ferrari de Red Bull-ontwerper naar Maranello te halen. Maar waarom liepen de onderhandelingen met Newey op niets uit? Volgens Ferrari was dat toe te schrijven aan het feit dat Newey niet naar Italië wilde verhuizen.

"Adrian heeft gesprekken gehad met Luca di Montezemolo en met Jean Todt, maar de onderhandelingen liepen spaak toen Adrian vertelde dat hij niet wilde verhuizen naar Italië. Hij vond het wonen in Groot-Brittannië namelijk erg fijn", begint Ferrari. Volgens de Italiaan is Newey een meesterbrein als het gaat om het ontwerpen van Formule 1-auto's, maar werkt hij zeker niet alleen. "Adrian werkt niet alleen, want hij heeft een geweldig team om zich heen."

Zwaar seizoen

Gezien de huidige vorm van Ferrari kan het niet aanstellen van Newey worden gezien als een grove fout. Ook Ferrari ziet dat in, maar stelt dat er verbeteringen aan zitten te komen. "We hadden nooit zo'n zwaar seizoen verwacht, maar dachten wel degelijk dat we het moeilijk zouden krijgen. Oplossingen vinden in de Formule 1 is erg lastig. We hebben nu natuurlijk het budgetplafond. Hierdoor kunnen we bepaalde dingen aanpassen, maar niet alles en daarom moeten we keuzes maken. Er is daarom geduld nodig."

Volgens Ferrari is het van belang dat men vertrouwen heeft in Frédéric Vasseur. "We moeten Fred de tijd geven die hij nodig heeft. Hij kent de racerij immers erg goed en hij verdient daarom ons vertrouwen", aldus Ferrari.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties