F1 Nieuws

Ferrari jaagt op Max Verstappen en neemt grote update mee naar Barcelona

Ferrari jaagt op Max Verstappen en neemt grote update mee naar Barcelona
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Ferrari jaagt op Max Verstappen en neemt grote update mee naar Barcelona

Ferrari jaagt op Max Verstappen en neemt grote update mee naar Barcelona
DPPI/BSR Agency

Ferrari gaat all-in en probeert Red Bull Racing en Max Verstappen in Barcelona te verslaan. De dominantie van het team uit Milton Keynes van aan het begin van het seizoen is al een paar races verdwenen, maar de verwachting was dat dit tijdens de Grand Prix van Spanje deels terug zou keren. Echter probeert Ferrari daar nu een stokje voor te steken.

In Imola introduceerde Ferrari haar nieuwe pakket, waarmee het Italiaanse team een flinke stap voorwaarts wist te zetten. Het zorgde ervoor dat ze in Monaco zelfs wisten te winnen, na een glorieuze overwinning van Charles Leclerc in zijn thuisrace. Maar twee weken later, in Canada, vielen de prestaties van de SF-24 enorm tegen, met een dubbele uitvalbeurt op het Circuit de Gilles Villeneuve.

Ferrari werd als favoriet gezien voorafgaand aan het raceweekend in Canada, waardoor dat resultaat enorm veel pijn deed bij Fred Vasseur en de zijnen, waardoor er in de fabriek in Maranello nóg harder is gewerkt aan het verbeteren van de bolide van Leclerc en Carlos Sainz. En dat heeft resultaat gehad! De technische afdeling heeft groen licht gegeven om het tweede updatepakket van het seizoen mee te nemen naar Barcelona, slechts enkele weken nadat de eerste grote update werd geïntroduceerd.

Veel verbeteringen aan SF-24

Volgens het doorgaans zéér betrouwbare Formu1a.uno, met diverse hooggeplaatste bronnen binnen Ferrari, zullen de Italianen een significant pakket mee gaan nemen naar Barcelona, aankomend weekend. Zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz zal gebruik kunnen gaan maken van de nieuwe onderdelen, waarmee Ferrari de jacht op Max Verstappen en Red Bull Racing kracht bij wil zetten.

Ferrari zal een nieuwe vloer meenemen naar Spanje, waarbij er ook aanpassingen zijn gemaakt aan de achterkant van de carrosserie, bij de versnellingsbak en bij de diffuser. Hiermee probeert het team uit Maranello te reageren op de opmars van McLaren en Mercedes en als alles goed gaat, probeert het dit weekend het gat naar Red Bull Racing te dichten.

Max Verstappen zal zijn borst nat kunnen gaan maken!

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties