F1 Nieuws

Ferrari waarschuwt Max Verstappen voor Grand Prix Oostenrijk

Ferrari waarschuwt Max Verstappen voor Grand Prix Oostenrijk
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ferrari waarschuwt Max Verstappen voor Grand Prix Oostenrijk

Ferrari waarschuwt Max Verstappen voor Grand Prix Oostenrijk
Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Red Bull Racing gaan niet als favorieten het Grand Prix-weekend in Oostenrijk in. De drievoudig wereldkampioen wist de afgelopen twee races te winnen, maar deed dat vooral door het meest consistent te zijn voor alle coureurs aan de voorkant van het veld. De beste auto heeft hij inmiddels namelijk niet meer, die is in handen van Lando Norris en McLaren.

In zowel Canada als Spanje had Max Verstappen eigenlijk geen kans mogen hebben op de overwinning, zo meende Lando Norris. Maar door zijn eigen foutjes kon de Red Bull-coureur profiteren en beide weekenden uitlopen op de jonge Brit. Ook in Oostenrijk wordt verwacht dat de MCL38 beter zal zijn dan de RB20, maar Max Verstappen en Red Bull moeten hoogstwaarschijnlijk met nóg een concurrent rekening gaan houden. Volgens Carlos Sainz zal Ferrari dit weekend namelijk ook beter voor de dag komen dan in Barcelona.

Tijdens zijn thuisrace kwam Sainz - mede door een 'interne oorlog' - niet verder dan een vijfde plaats, terwijl teamgenoot Charles Leclerc het moest doen met een vierde stek. Toch hebben ze bij Ferrari veel vertrouwen in een goed resultaat dit weekend, mede door het feit dat de Grand Prix van Spanje in 2023 ook één van de slechtste races van het Italiaanse team was. In Oostenrijk kwam de Ferrari-bolide een stuk beter tot zijn recht en Sainz verwacht dat dat dit jaar ook het geval zal zijn.

"[Spanje] was niet ons beste weekend, maar dit was ook het circuit waar we het vorig jaar het moeilijkst hadden. Dus dat is onze hoop, dat het gewoon een [slecht] circuit voor ons is en dat er andere circuits zullen zijn waar we wat competitiever zullen zijn. Het is gewoon de hoge snelheid van het circuit en de lange, gecombineerde bochten. We lijken altijd te worstelen als het lange bochten, zijn zoals in China, hier of Suzuka", begint Sainz bij Motorsport.com.

De Spanjaard laat daarna weten dat de Red Bull Ring andere type bochten heeft, waar de Ferrari-bolide liever mee werkt, waardoor het team een stuk sterker zal zijn dit weekend: "Ik herinner me dat Oostenrijk geen probleem was voor de baaneigenschappen, dus ik denk dat we competitiever zullen zijn vanwege de bochttypes."

Vasseur trekt nog geen conclusies

Waar Carlos Sainz al vol enthousiasme laat weten dat Ferrari in Spielberg een stuk sterker voor de dag zal komen dan ze in Barcelona deden, moet Fred Vasseur het allemaal nog maar zien. De teambaas van de renstal uit Maranello laat namelijk weten dat de Formule 1 op dit moment zo onvoorspelbaar is dat er weinig meer van te zeggen is.

"Voordat we conclusies trekken, moeten we rustig blijven. We moeten evenement per evenement bekijken en het zal dit weekend een compleet ander format zijn, ander asfalt, ander type bochten en waarschijnlijk zal het beeld volgende week [Groot-Brittannië, red.] weer compleet anders zijn. Niets is vandaag de dag voor altijd in de F1 en dat betekent dat het niet glashelder is dat het ene team beter is dan het andere."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties