F1 Nieuws

'Ferrari wil profiteren van onrust binnen Red Bull: Adrian Newey en zijn team op weg naar Italië?

'Ferrari wil profiteren van onrust binnen Red Bull: Adrian Newey en zijn team op weg naar Italië?
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Ferrari wil profiteren van onrust binnen Red Bull: Adrian Newey en zijn team op weg naar Italië?

'Ferrari wil profiteren van onrust binnen Red Bull: Adrian Newey en zijn team op weg naar Italië?
Red Bull Content Pool

Volgens het doorgaans zeer betrouwbare Gazzetta dello Sport gaat Ferrari een poging wagen om een aantal hooggeplaatste ingenieurs bij Red Bull Racing naar Maranello te halen. Daarnaast weet een ander Italiaans medium, Funoanalisitecnica dat Ferrari ook Adrian Newey weg wil snoepen in Milton Keynes. Fred Vasseur, teambaas van Ferrari, wil profiteren van de onrust binnen Red Bull.

Er speelt op de achtergrond een maanden een machtsstrijd tussen Christian Horner en Helmut Marko, welke afgelopen weekend het kookpunt bereikte. Even leek het erop alsof Marko het team zou verlaten, maar na tussenkomst van Max Verstappen - die dreigde ook te vertrekken als Marko niet meer bij het team werkzaam was - kon dat voorkomen worden. Maar dat betekent allerminst dat de rust is wedergekeerd bij Red Bull.

Vlak nadat het raceweekend in Jeddah was afgelopen kwamen er weer geruchten naar buiten over een mogelijk ontslag van Christian Horner, wat even later weer werd ontkend door een woordvoerder van Red Bull Racing. Het moge duidelijk zijn dat het op dit moment niet botert tussen een aantal hooggeplaatste personen binnen het Oostenrijkse team en dat kan er weleens voor zorgen dat belangrijke ingenieurs het team gaan verlaten.

Gazzetta meldt dat Ferrari een poging doet om een aantal leden uit het team van Adrian Newey naar Maranello te lokken. Het zou hierbij gaan om Ben Waterhouse [Head of Performance Engineering], Alessandro Germani [Aerodynamics Development Team Leader] en David Morgan [Aero Trackside Performance Team Leader]. Deze werknemers van Red Bull Racing zijn de laatste jaren ontzettend belangrijk geweest voor het succes van het team en als zij de overstap maken naar Ferrari zal er een hoop kennis richting Italië vertrekken.

Ook Newey kan aanbod verwachten

Maar niet alleen het team van Adrian Newey staat in belangstelling van Ferrari, zo weet Funoanalisitecnica te melden. De meesterontwerper, die sinds 2006 de Chief Technical Officer is bij Red Bull Racing, kan ook een aanbod verwachten vanuit Fred Vasseur en John Elkann [president Ferrari]. Volgens informatie vergaard door de Italiaanse site is Ferrari al druk bezig om Newey naar Maranello te krijgen en wordt ook bij hem de onrust binnen Red Bull gebruikt.

Daarnaast lijkt Ferrari in te spelen op het gevoel van Newey. De Brit heeft vorig jaar namelijk aangegeven dat hij van twee dingen baalt: dat hij nooit heeft gewerkt voor Ferrari en met Lewis Hamilton. In 2025 kan hij beide namen van zijn lijstje afstrepen, als hij besluit naar Ferrari over te stappen. Hamilton zal namelijk voor het Italiaanse team gaan rijden.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties