F1 Nieuws

Ferrari zet jacht in op Red Bull: 'We kunnen het gevecht aan'

Ferrari zet jacht in op Red Bull: 'We kunnen het gevecht aan'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ferrari zet jacht in op Red Bull: 'We kunnen het gevecht aan'

Ferrari zet jacht in op Red Bull: 'We kunnen het gevecht aan'
Red Bull Content Pool

Op dit moment is Red Bull Racing nog altijd het dominante team in de Formule 1. In Bahrein wist Max Verstappen met 25 seconden voorsprong op Carlos Sainz over de streep te komen, terwijl Charles Leclerc in Saoedi-Arabië met 18 seconden achterstand als derde eindigde. Maar volgens Fred Vasseur is dit al een flinke verbetering ten opzichte van 2023.

Vorig seizoen startte Red Bull Racing al helemaal in een ander melkwegstelsel als de andere teams. Ferrari heeft de achterstand richting het Oostenrijkse team gehalveerd en dat is iets waar Vasseur trots op kan zijn. In Jeddah toonde Leclerc wederom aan dat de bandenslijtage, waar Ferrari vorig jaar veel last van had, eigenlijk niet meer bestaat. Op veertig ronden oude harde banden wist de Monegask de snelste tijd van de race neer te zetten.

Vasseur meent dat dit aantoont dat Ferrari een grote stap voorwaarts heeft gezet en zich niet meer 'kansloos' voelt in het gevecht met Red Bull. Waar het Italiaanse team vorig jaar een seconde per ronde verloor op Max Verstappen, is dat nu beperkt tot 'maar' drie à vier tienden. Volgens geruchten brengt Ferrari in Imola een grote update mee, waarmee ze het gat nog kleiner proberen te maken en teambaas Fred Vasseur begint steeds meer vertrouwen te krijgen in een positief resultaat voor zijn team dit jaar.

"Toen we een seconde achter hen zaten, voelden we ons wel aardig kansloos. Met onze goede start die we nu hebben, kunnen we het gevecht aan. In Jeddah was het voor hen makkelijk [om in te halen] vanwege hun topsnelheid. Daar was voor gekozen. In andere gevallen zullen wij meer kans maken", zo begint de Fransman bij o.a. Motorsport.com.

Kampioenschap nog ver weg

Hoewel Vasseur trots is op de stappen die Ferrari heeft gezet, meent hij dat een kampioenschap nog altijd ver weg is. Daarvoor is de achterstand op Red Bull nog te groot. Maar als het team uit Maranello deze stappen kan blijven zetten, kan Red Bull over een aantal races wel onder druk gezet worden.

"Ik wil niet pessimistisch zijn, want we hebben op zich een goed weekend gehad. We moeten optimistisch blijven. Dit weekend hadden we genoeg goede momenten. Het is wel duidelijk dat Red Bull voorlopig nog wel voor ligt. In de kwalificatie is het ongeveer twee a drie tienden, in de race lijkt het wat meer te zijn. Het is lastig in te schatten, want we weten nog niet of ze al op hun maximum zitten. Het voelt nu wel positief, want als we een stap maken, dan kunnen we ze onder druk zetten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties