F1 Nieuws

Formule 1-CEO gaat in op dreigementen Max Verstappen

Formule 1-CEO gaat in op dreigementen Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Formule 1-CEO gaat in op dreigementen Max Verstappen

Formule 1-CEO gaat in op dreigementen Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, heeft gereageerd op de dreigementen van Max Verstappen. De Nederlander liet meerdere malen weten dat hij niet lang in de F1 zal blijven rijden als de sport constant nieuwe dingen toe blijft voegen.

Deze opmerkingen van Verstappen werden gemaakt nadat bekend werd dat er wéér een nieuw format zou worden getest in Azerbeidzjan. Tijdens het Sprintweekend werden er twee kwalificaties verreden, waar Verstappen geen fan van was.

Verstappen spreekt zich nu al een tijd uit tegen de alsmaar voller wordende kalender en het telkens aanpassen van het format. Voorafgaand aan het weekend in Australië liet de Limburger nog weten dat hij niet lang meer actief zal zijn in de Formule 1 op deze manier.

Formule 1-baas spreekt zich uit

Als Stefano Domenicali door The Daily Mail wordt geconfronteerd met deze uitspraken van Verstappen, maakt de Italiaan duidelijk dat hij het geweldig vindt dat Verstappen geen blad voor de mond neemt. Maar Domenicali geeft ook aan dat de Nederlander wel een beetje 'egoïstisch' met een dergelijk dreigement.

"Ik wil geen samenleving waarin mensen niet kunnen zeggen wat ze willen. Maar coureurs moeten soms niet vergeten dat ze deel uitmaken van een groter geheel. We hoeven niet egoïstisch te zijn. Ze maken deel uit van deze sport en dit bedrijf, en het groeit omdat we groter denken. Soms is het niet gemakkelijk om uit onze comfortzone te stappen, maar we mogen niet lui of zelfgenoegzaam zijn", zo begint de voormalig Ferrari-teambaas.

"We hebben een nieuw publiek en moeten elke sessie waar voor ons geld bieden en niet iedereen rondjes laten rijden ten behoeve van alleen de technici en coureurs", maakt Domenicali duidelijk.

Domenicali niet bang voor vervroegd pensioen Verstappen

Als de Italiaan dan wordt gevraagd of hij niet bang is voor een vervroeg vertrek van de grootste ster in de Formule 1 momenteel, laat Domenicali weten dat hij inmiddels met Verstappen heeft gesproken. De problemen die de Limburger had met de Formule 1, zijn dan ook opgelost en Domenicali verwacht dat de fans nog lang kunnen genieten van Verstappen.

"Ik heb de problemen met Max besproken. Hij zei dat hij hield van de sport en van wat hij deed. Hij is wereldkampioen en vecht voor een derde titel. Hij is geboren in een auto. Ik zou zeggen dat hij waarschijnlijk langer blijft dan ik. Het is geen probleem", aldus de F1-baas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties