F1 Nieuws

Max Verstappen geeft af op Mercedes na straf Carlos Sainz

Max Verstappen geeft af op Mercedes na straf Carlos Sainz
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen geeft af op Mercedes na straf Carlos Sainz

Max Verstappen geeft af op Mercedes na straf Carlos Sainz
Red Bull Content Pool

Carlos Sainz moet de Grand Prix van Las Vegas vanaf de twaalfde plaats van start gaan, nadat hij een batterij heeft moeten wisselen na de eerste vrije training op het stratencircuit in het gok-walhalla. De reden voor zijn batterijwissel was een losgekomen putdeksel.

Vlak voordat het Formule 1-circus in Vegas aankwam werd het circuit pas vrijgegeven, maar na acht minuten in de eerste vrije training bleek deze niet veilig te zijn. Een putdeksel was losgekomen op het rechte stuk, welke de onderkant van de auto van Sainz raakte. Hierdoor liep zijn Ferrari veel schade op.

De Spanjaard moest zijn chassis, zijn motor, zijn batterij en zijn stoeltje vervangen, maar dat ging niet zonder straf. Sainz had namelijk al het maximum aantal batterijen gebruikt dit seizoen en zou hiermee de laatste twee races eigenlijk uit kunnen rijden, maar door het probleem aan de baan werd de Ferrari-coureur daarin gestopt.

Hij moest alsnog een nieuwe batterij plaatsen, maar omdat deze buiten het maximaal aantal viel, stond hier een tien plaatsen gridstraf op. Ferrari was van mening dat Sainz dispensatie verdiende, omdat het niet zijn schuld of de schuld van het team was dat dit was overkomen. Het circuit was hier schuldig aan en daar moest de coureur niet de dupe van worden.

Mercedes bereidde protest voor

Maar de stewards besloten uiteindelijk om Sainz geen dispensatie te verlenen. Mocht dit wel zijn gebeurd, zou er vanuit Mercedes een protest gekomen zijn. Dat heeft David Croft van Sky Sports duidelijk gemaakt in de uitzending. Een medewerker van het Duitse team heeft aan de hoofdcommentator van de Formule 1 duidelijk gemaakt dat zij een klacht in zouden dienen bij de FIA als Sainz zonder straf weg zou komen.

Als Max Verstappen hiermee geconfronteerd wordt na de kwalificatie in Las Vegas, reageert de Nederlander geïrriteerd. Sainz, die als tweede de kwalificatie eindigde, maar als twaalfde moet starten, zou niet tegengehouden moeten worden door een team in dit soort gevallen. Verstappen vindt dat teams teveel macht hebben bij zulke beslissingen, zeker als de belangen zo groot zijn.

"In dit politieke klimaat denkt iedereen alleen maar aan zichzelf. De regels moeten gewoon veranderd worden, omdat je nu onderdelen verliest zonder eigen schuld. Daarnaast zouden teams geen recht mogen hebben om te stemmen. Dit is gewoon oneerlijk voor Carlos", aldus Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties