F1 Nieuws

Max Verstappen geeft Toto Wolff pak slaag: 'Dan had hij wel anders gepiept'

Max Verstappen geeft Toto Wolff pak slaag: 'Dan had hij wel anders gepiept'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen geeft Toto Wolff pak slaag: 'Dan had hij wel anders gepiept'

Max Verstappen geeft Toto Wolff pak slaag: 'Dan had hij wel anders gepiept'
Red Bull Content Pool

Het is volgens Max Verstappen heel makkelijk voor Toto Wolff om het incident tijdens de eerste vrije training in Las Vegas te bagatelliseren. De Mercedes-baas liet weten dat de losgekomen putdeksel niet zo'n heel groot probleem was en vond zelfs dat een journalist zich moest schamen dat hij hier naar vroeg.

Na acht minuten in de eerste vrije training reed Carlos Sainz over het rechte stuk in Las Vegas, waarna een putdeksel loskwam van de grond door de zuigkracht van zijn Formule 1-auto. De hele onderkant van zijn Ferrari werd gesloot door deze deksel en de Spanjaard kwam uiteindelijk nog goed weg. Het had veel erger uit kunnen pakken.

Het is dan ook geen wonder dat Ferrari-baas Fred Vasseur woedend was op de organisatie in Las Vegas. Op de persconferentie voor teambazen liet hij weten dat de hele auto naar de knoppen was en dat dit onacceptabel was, maar toen Toto Wolff aan het woord kwam, vond hij het allemaal wel meevallen.

"Dit is helemaal niets... Er wordt één training niet gereden, maar morgenochtend zal niemand hier meer over praten. Het is belachelijk. Hoe durf je zo slecht te praten over een evenement dat de nieuwe standaarden zet? We hebben het over de eerste vrije training... We hebben het over een fucking putdeksel die los is gekomen. Dit is helemaal niets."

Toto Wolff over het incident met de putdeksel in Vegas

Max Verstappen pakt Toto Wolff aan

Toen Max Verstappen bij Viaplay geconfronteerd werd met de uitspraken van Toto Wolff, moet de Nederlander toegeven dat het inderdaad niet de eerste keer is dat er een putdeksel loskomt, wat Wolff ook al aangaf. Maar volgens Verstappen is de ernst wel een stuk groter dan de Mercedes-baas deed voorkomen.

Daarnaast weet Max zeker dat als Lewis Hamilton of George Russell in de auto gezeten had, Wolff een hele andere toon had aangeslagen. Dat werd ook duidelijk tijdens de GP van Azerbeidzjan in 2022, toen de Mercedes erg stuiterde en Wolff een regelwijziging eiste voor de veiligheid van zijn coureurs.

"Weet je, als dit bij één van zijn auto's gebeurd was, had hij heel anders gepiept. Maar ik ben ook niks anders van hem gewend", zegt Verstappen over Wolff. Daarna deelt Max mee dat Sainz serieus even vreesde voor zijn gezondheid.

"Wij waren dan zeker ook boos geweest, net als Ferrari, absoluut. Die hele auto is naar de klote. Carlos zei ook, voor een paar seconden voelde hij niks in zijn benen, dus het ongeluk had echt wel veel erger kunnen zijn."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties