F1 Nieuws

George Russell daagt Max Verstappen uit na aanhoudende Mercedes-geruchten

George Russell daagt Max Verstappen uit na aanhoudende Mercedes-geruchten
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

George Russell daagt Max Verstappen uit na aanhoudende Mercedes-geruchten

George Russell daagt Max Verstappen uit na aanhoudende Mercedes-geruchten
Red Bull Content Pool

Mercedes-coureur George Russell heeft in gesprek met Motorsport.com laten weten dat hij er geen erg in zou hebben als Max Verstappen ervoor kiest om naar het team van Mercedes te komen. Volgens Russell wil hij zich namelijk bewijzen tegenover de Nederlander.

Sinds bekend werd dat er een intern onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner werd ingesteld, is het onrustig binnen de Red Bull-organisatie. Er is een heuse machtsstrijd aan het licht gekomen en die heeft ook invloed op Verstappen.

In de paddock van het Jeddah Corniche Circuit liet de Nederlander immers optekenen dat hij het team van Red Bull zou verlaten als Helmut Marko de laan uit zou worden gestuurd. Marko liet in Saoedi-Arabië weten dat hij op de schopstoel zat bij Red Bull, maar uiteindelijk mocht de Oostenrijker aanblijven.

Verstappen en Mercedes

Verstappens uitspraken hebben voor een ware media-explosie gezorgd. De Nederlander is volgens velen immers de beste coureur van het huidige veld en dus zou een transfer vanuit Red Bull naar een ander team groot nieuws zijn.

De voornaamste kandidaat zou daarbij Mercedes zijn. Het team uit Brackley zou volgens de geruchten goede vooruitgang boeken met de 2026-krachtbron. Dat terwijl de voortgang van Red Bull Ford Powertrains, het eigen motorproject van Red Bull, te wensen over zou laten.

Russell verwelkomt Verstappen

Verstappen heeft laten weten dat hij voorlopig geen reden ziet om Red Bull te verlaten. Hij rijdt immers in de beste auto van het veld. Over 2026 heeft de Nederlander echter nog niets losgelaten. Russell verwelkomt Verstappen hoe dan ook, mocht de Limburger ooit naar Mercedes verkassen.

"Ik zou er helemaal voor zijn. Ik geloof in mezelf en je moet je kunsten tonen in dezelfde auto tegen de allerbeste rijders. Het helpt dat ik Lewis als teamgenoot heb gehad in de laatste drie seizoenen. We pushen elkaar iedere week", begint Russell.

"Ik zal Max verwelkomen, want ik wil het opnemen tegen de allerbesten. Iedereen wil laten zien wat hij in huis heeft, dus laat het maar gebeuren", aldus de Britse Mercedes-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties