F1 Nieuws

Oud F2-coureur aast op stoeltje Lewis Hamilton: 'Nog steeds mijn hoofddoel'

Oud F2-coureur aast op stoeltje Lewis Hamilton: 'Nog steeds mijn hoofddoel'
BSR Agency
F1 Nieuws

Oud F2-coureur aast op stoeltje Lewis Hamilton: 'Nog steeds mijn hoofddoel'

Oud F2-coureur aast op stoeltje Lewis Hamilton: 'Nog steeds mijn hoofddoel'
BSR Agency

Het lijkt er steeds meer op dat een nieuwe generatie jonge coureurs hun opwachting gaan maken in de Formule 1. Kimi Andrea Antonelli, Liam Lawson en Oliver Bearman worden veel genoemd bij Formule 1-teams. Maar er is nog een jongeling die een poging wil wagen voor de koningsklasse.

Mercedes-junior Frederik Vesti zou azen op een stoeltje in de Formule 1. In een exclusief interview met RacingNews365 legt hij zijn ambities uit. De jonge Deen, die in 2023 op het nippertje het Formule 2-klassement aan zich voorbij zag glippen in Abu Dhabi, wil maar wat graag aan de slag gaan bij het hoofdteam van Mercedes. Daar komt in 2025 een stoeltje vrij, door het vertrek van Lewis Hamilton. Is Vesti de gedroomde opvolger van de zevenvoudig wereldkampioen? Hij vindt zelf van wel.

"De Formule 1 is nog steeds mijn hoofddoel", zei Vesti. "Ik ben op dit moment reservecoureur bij Mercedes en ga mijn best doen om een stoeltje te bemachtigen. Ik probeer me op mezelf te richten en wil zo snel mogelijk het beste stoeltje bemachtigen, maar van mijn kant weet ik dat ik me moet blijven verbeteren en ontwikkelen als coureur. Ik heb geen controle over wat er verder gaat gebeuren. Ik kan alleen maximaal pushen en mijn best doen", aldus de Deen.

Formule 2-runner up

Vorig jaar finishte Vesti als tweede in het F2-klassement, dat dat jaar werd gewonnen door Théo Pourchaire. Sindsdien vervult Vesti een reserverol bij Mercedes. Doordat Lewis Hamilton gaat vertrekken bij Mercedes, is de hele rijdersmarkt op hol geslagen. Naast het vertrek van Hamilton, staan coureurs als Logan Sargeant, Kevin Magnussen en Daniel Ricciardo op de nominatie om te hun stoeltje kwijt te raken. Jongelingen van de topteams als Antonelli (Mercedes), Lawson (Red Bull) en Bearman (Ferrari) lijken steeds meer nadrukkelijk op de deur te kloppen om een Formule 1-stoeltje te bemachtigen.

Vesti heeft in de F2 en F3 al meerdere races gewonnen. Nadat hij aan de slag ging bij Mercedes als reserverijder, heeft hij ook tests afgelegd in de Formule E. Vesti is niet de enige Mercedes-junior die op de nominatie staat om zijn opwachting in de Formule 1 te maken. Ook de andere reservecoureur Mick Schumacher en Kimi Antonelli gaan binnenkort een test afleggen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties