F1 Nieuws

George Russell erkent interne verwarring binnen Mercedes: 'Er klopt iets niet'

George Russell erkent interne verwarring binnen Mercedes: 'Er klopt iets niet'
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

George Russell erkent interne verwarring binnen Mercedes: 'Er klopt iets niet'

George Russell erkent interne verwarring binnen Mercedes: 'Er klopt iets niet'
LAT Images/BSR Agency

Bij Mercedes heeft men nog steeds geen idee wat er mis is gegaan tijdens de Grand Prix van Brazilië. Het team dat in 2022 de race op Interlagos nog dominant wist te winnen, was kansloos voor een goed resultaat in 2023, omdat de auto totaal niet werkte.

Een jaar terug in de tijd zien we George Russell op de hoogste trede van het podium staan, met Lewis Hamilton naast zich. Mercedes heeft zojuist een één-twee gescoord in Brazilië en de feeststemming is helemaal terug bij het Duitse team.

"Dit is nog maar het begin", zegt Russell na dat weekend tegen de media, maar niets bleek minder waar. Tot op dit moment is dat de enige overwinning van Mercedes sinds de start van het 2022 Formule 1-seizoen. Men dacht dat het Duitse team afgelopen weekend sterker voor de dag zou komen en wellicht weer favoriet was voor de racewinst, maar het weekend eindigde desastreus voor Mercedes.

W14 werkt niet

Het team uit Brackley ging uiteindelijk naar huis met slechts vier punten uit de hoofdrace van zondag, behaald door de achtste plek van Lewis Hamilton. George Russell wist geen enkel punt te scoren, omdat hij zijn auto vroegtijdig aan de kant moest zetten. De jonge Brit laat na het weekend weten dat er binnen Mercedes grote verwarring is over de snelheid van de W14.

Volgens Toto Wolff en Lewis Hamilton is het maar goed als de W14 met pensioen gaat na dit seizoen, maar in de twee races hiervoor was de Duitse bolide nog de tweede beste auto van het veld. Voor Russell is het ook allemaal maar lastig te begrijpen.

"Er is dit weekend duidelijk iets verkeerd gedaan. We weten alleen nog steeds niet zeker wat dat is. Het tempo was er gewoon niet", zegt een sombere George Russell tegenover Sky Sports na de GP van Brazilië.

"We moeten hergroeperen en proberen het te begrijpen, want 12 maanden geleden was dit onze sterkste race van het jaar en nu is het veruit onze zwakste race van het jaar. Dus ja, het is heel vreemd."

Incident

Russell hoopt dat Mercedes de weg omhoog snel weer kan vinden en dat het GP-weekend in Brazilië een incident blijkt te zijn. Dat moet haast wel, want zoveel snelheid kwijtraken in één week is eigenlijk onmogelijk.

"Er klopt iets niet. Je kunt niet ineens een seconde aan snelheid verliezen en van een auto die voor het podium vecht, naar een auto die alleen maar voor de punten vecht gaan. We moeten samen gaan zitten en het begrijpen. Maar het was duidelijk een incident dit weekend."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties