F1 Nieuws

George Russell is het eens met Max Verstappen: 'Dat moet je doen'

George Russell is het eens met Max Verstappen: 'Dat moet je doen'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

George Russell is het eens met Max Verstappen: 'Dat moet je doen'

George Russell is het eens met Max Verstappen: 'Dat moet je doen'
Mercedes F1 Media

Mercedes-fans moeten realistisch blijven en niet verwachten dat hun favoriete rijders dit weekend weg zullen lopen met een één-twee finish. Dat maakt George Russell duidelijk op de persdag in Monaco.

Het Grand Prix-weekend in Monaco is een belangrijke voor Mercedes. Het Duitse team heeft een grote update meegenomen, waaronder een nieuwe vloer, nieuwe ophanging en nieuwe sidepods. De hele auto is in principe onder handen genomen en in de windtunnel heeft dit al goede resultaten opgeleverd.

Maar volgens Russell hoeven fans nog geen wonderen te verwachten van de Mercedes W14B. De bolide uit Brackley zal niet ineens voor Red Bull Racing staan door deze updates. Het zal ook nog even duren voor dit wel het geval is, meent de Brit.

"Ik hoop dat ik ongelijk heb, maar de sidepods zijn geen magische oplossing. Ze zorgen ervoor dat we in ieder geval geen vragen meer krijgen over de sidepods, maar de prestaties worden ergens anders gevonden", begint Russell over de updates.

"Het zal een stap in de juiste richting zijn, maar we verwachten geen wonderen. Mercedes heeft het altijd lastig gehad op Monaco, zelfs in de glorietijden. Net als in Singapore hebben wij het hier altijd moeilijk, dus we focussen ons dit weekend vooral om een goede basis te leggen voor de Grand Prix in Barcelona van volgende week", aldus de Mercedes-coureur tegenover Sky Sports.

Russell is het eens met Verstappen

Max Verstappen heeft al laten weten dat hij de keuze van Mercedes snapt, om in Monaco de updates al door te voeren. Er waren mensen die zeiden dat het team had moeten wachten tot de GP van Spanje, maar Russell is van mening dat Verstappen gelijk heeft.

"Als je hier meer prestaties hebt, moet je dat inzetten. Het laat zien dat het team vertrouwen heeft in ons als coureurs (dat ze de updates mogen testen in de nauwe straten van Monaco, red.), maar ook dat ze zo snel mogelijk de weg naar voren in willen zetten", zo sluit Russell af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties