F1 Nieuws

Lewis Hamilton geeft duidelijkheid over vermeende overstap naar Ferrari

Lewis Hamilton geeft duidelijkheid over vermeende overstap naar Ferrari
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Lewis Hamilton geeft duidelijkheid over vermeende overstap naar Ferrari

Lewis Hamilton geeft duidelijkheid over vermeende overstap naar Ferrari
Mercedes F1 Media

Lewis Hamilton zal niet bij Ferrari rijden in 2024. Dat heeft de Brit donderdag duidelijk gemaakt tijdens het persmoment voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Monaco. Hamilton blijft zijn team trouw.

Mercedes kende geen geweldige start aan dit seizoen en brengt in Monaco een flink updatepakket mee, in de hoop de weg naar voren in te slaan. Maar volgens Britse en Italiaanse media was Hamilton het nu zó zat, dat hij serieus zat te denken aan een overstap naar Ferrari.

Het team uit Maranello zou hem een aanbod gaan doen van 40 miljoen pond per jaar, waardoor hij er qua salaris flink op vooruit zou gaan. Iets wat hij graag zou willen volgens Helmut Marko. De Red Bull-adviseur wist namelijk te melden dat Hamilton baalde van het feit dat Verstappen meer salaris ontving dan hij.

Los van het sportieve perspectief is Lewis zuur dat hij niet langer de best betaalde coureur in de Formule 1 is. Dat is Max Verstappen. Daar kan hij met behulp van Ferrari wel verandering in brengen

Marko over de mogelijke overstap van Hamilton

Hamilton blijft Mercedes trouw

Maar waar Helmut Marko een overstap van Hamilton nog wel zag zitten, laat de hoofdrolspeler in dit verhaal nu weten dat het op niks is gebaseerd. Er is helemaal geen aanbod geweest vanuit Ferrari en hij zit ook helemaal niet na te denken over een vertrek.

De afgelaste Grand Prix van Emilia-Romagna was mogelijk reden voor journalisten van The Daily Mail om dit verhaal te verzinnen, omdat ze zich verveelden zonder een Formule 1-race.

"Natuurlijk zullen er speculaties zijn als je in een contractonderhandeling zit. Uiteindelijk zijn het speculaties, tenzij je het rechtstreeks van mij hoort. Er is een bepaald persoon in deze ruimte (persconferentiezaal, red) die één van de speculaties over mij verzonnen heeft. Misschien waren ze wat verveeld door de afgelaste race van afgelopen weekend", aldus Hamilton volgens RaceFans.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties