F1 Nieuws

Max Verstappen snapt 'update-keuze' Mercedes: 'Zou ik ook doen'

Max Verstappen snapt 'update-keuze' Mercedes: 'Zou ik ook doen'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Max Verstappen snapt 'update-keuze' Mercedes: 'Zou ik ook doen'

Max Verstappen snapt 'update-keuze' Mercedes: 'Zou ik ook doen'
Mercedes F1 Media

Max Verstappen vindt het slim dat Mercedes hun updatepakket al in Monaco presenteert. Het Duitse team zou hun verbeterde bolide eigenlijk in Imola voor het eerst gebruiken, maar door het noodweer in Emilia-Romagna ging dat plan niet door.

Hierdoor stond het team voor een lastige keuze: introduceer de updates in Monaco, waar de data wellicht niet helemaal bruikbaar is doordat het een op zichzelf staand circuit is. Of ze konden de updates een week later op de auto monteren, tijdens de Grand Prix van Spanje. Het circuit in Barcelona is een ideale plek om je updates te testen, maar dan ben je wel weer een week aan ontwikkelingstijd kwijt.

Mercedes koos ervoor om in Monaco al te gaan rijden met hun nieuwe pakket en dat snapt Max Verstappen helemaal. Als hij op de persdag gevraagd wordt naar zijn mening, geeft hij aan dat hij hetzelfde gedaan zou hebben.

"Ik zou het altijd zo vroeg mogelijk op de auto proberen te plaatsen. Op die manier leer je altijd meer dan dat je het in de garage laat staan en het niet gebruikt", aldus Verstappen in Monte Carlo.

Grootste bedreiging in Monaco?

Hoewel Verstappen dus snapt dat Mercedes hun updates in Monaco al introduceren, verwacht hij nog niet meteen dat het Lewis Hamilton en George Russell veel performance gaat geven. In ieder geval niet op het nauwe circuit waar we aankomend weekend racen.

Als de Nederlander wordt gevraagd wie hij het meeste vreest in Monte Carlo, besluit hij Mercedes niet te noemen. De aandacht van Verstappen gaat uit naar Ferrari en Aston Martin.

"Natuurlijk is Charles (Leclerc, red.) gevaarlijk. Ferrari in het algemeen eigenlijk wel. Ik bedoel, Carlos (Sainz, red.) is ook erg sterk hier. Maar ik denk ook dat Aston Martin hier erg sterk zal zijn. Ze zijn goed in de lage snelheidsbochten en zijn juist minder op de rechte stukken. Dus hier zullen ze goed gaan", aldus Max.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties