F1 Nieuws

George Russell waarschuwt voor nieuwe diskwalificaties in Brazilië

George Russell waarschuwt voor nieuwe diskwalificaties in Brazilië
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

George Russell waarschuwt voor nieuwe diskwalificaties in Brazilië

George Russell waarschuwt voor nieuwe diskwalificaties in Brazilië
Mercedes F1 Media

Mercedes-coureur George Russell verwacht dat er mogelijk weer coureurs gediskwalificeerd gaan worden, na het raceweekend in Brazilië. Teamgenoot Lewis Hamilton werd in de VS uit de competitie gehaald, nadat de FIA constateerde dat zijn Mercedes niet aan de eisen voldeed.

Het was de bodemplank die Hamilton nekte, na de race op het Circuit of the Americas. De plank, welke 10 mm dik is, mag slechts één mm wegslijten tijdens een race. Bij zowel Lewis Hamilton als Charles Leclerc werd geconstateerd dat er meer versleten was dan deze ene mm, waardoor beide coureurs gediskwalificeerd werden.

Volgens Hamilton waren er nog veel meer coureurs die met een illegale auto rondgereden hadden in de VS, maar zij hadden simpelweg het geluk dat de FIA hun auto's niet controleerde. Mercedes-teamgenoot George Russell waarschuwt nu dat er in Brazilië weer auto's illegaal rond kunnen rijden, omdat we hier weer een Sprintweekend rijden.

"Het wordt echt een uitdaging en dit wordt een groot probleem tijdens het Sprint-raceweekend. Zoals we al zeiden in Austin: we sloten de training af, deden onze controle en we zagen dat er geen slijtage was, dus we dachten dat we veilig waren", begint Russell bij Motorsportweek.

"Maar door een kleine verandering in de windrichting en omdat we voor voor het eerst 100 kilo brandstof in de auto te gooien, kregen we plotseling een probleem dat we niet hadden verwacht." Hierdoor werd de tweede plaats van Hamilton in Austin afgenomen.

Russell verwacht dat het in Brazilië weer raak kan zijn, omdat het op het Autodromo Jose Carlos Pace weer hobbelig is en teams maar één vrije training hadden om de auto's af te stellen: "Ik moet eerlijk zijn, op een circuit als dit kunnen sommige teams zich op dezelfde plek bevinden [illegale auto], dus dat hoort er gewoon bij in een Sprintrace."

Wolff wordt liever gediskwalificeerd

Als het aan Mercedes-baas Toto Wolff ligt, zoekt zijn team ook in Brazilië het randje op, met de kans dat ze gediskwalificeerd worden. De Oostenrijker heeft dat veel liever dan dat hij kansloos in het middenveld rondrijdt.

"Ik zou liever een diskwalificatie krijgen en dat je voor de overwinning gaat en de ware prestaties kan zien, dan dat je [je aan de regels houdt] op P3 eindigt, op 25 seconden van de winnaar. Iedere dag van de week zou ik dan een diskwalificatie nemen"

Toto Wolff

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties