F1 Nieuws

GERUCHT: 'Fernando Alonso in 2024 naar Red Bull, Sergio Pérez verkast naar oude bekende'

GERUCHT: 'Fernando Alonso in 2024 naar Red Bull, Sergio Pérez verkast naar oude bekende'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

GERUCHT: 'Fernando Alonso in 2024 naar Red Bull, Sergio Pérez verkast naar oude bekende'

GERUCHT: 'Fernando Alonso in 2024 naar Red Bull, Sergio Pérez verkast naar oude bekende'
Red Bull Content Pool

Het is geruchtendag in Formule 1-land. Waar het kampioenschap al lang en breed beslist is en het seizoen een beetje dood lijkt te bloeden, heeft Albert Fabrega hoogstpersoonlijk weer voor leven in de brouwerij gezorgd, na de Grand Prix van Mexico.

De F1-journalist plaatst in de nacht van zondag op maandag een Tweet met daarin de tekst: 'Ik wil het gerucht niet geloven die mij net is verteld. Gewoon nee', zei de Spanjaard op zijn social media-account. Fabrega is ontzettend betrouwbaar en populair, dus zijn post werd bedolven onder vragen over wat het gerucht mogelijk zou zijn.

Een aantal minuten nadat Fabrega deze post online zette, reageerde F1TV-presentator Will Buxton met een GIF van ontploffingen. Even later plaatste de Brit weer een Tweet, dit keer met een handgranaat, beide keren in reactie op de post van Fabrega.

'Alonso verlaat Aston Martin'

Vanuit Polen kwam een paar uur later het gerucht naar buiten dat Fernando Alonso mogelijk afscheid gaat nemen van Aston Martin aan het einde van dit seizoen. De Spanjaard heeft eigenlijk een contract tot en met het einde van 2025, maar dit zou hij niet afmaken, meldde F1Talks.

Ook in Spanje is er nu 'nieuws' naar buiten gekomen over Fernando Alonso en daar wordt Red Bull Racing en Sergio Pérez ook in genoemd...

'Alonso en Pérez wisselen van teams'

Volgens Jose Maria Rubio, een betrouwbare Spaanse journalist die al sinds 1977 werkzaam is in de Formule 1-paddock, gaat het gerucht namelijk dat Fernando Alonso de overstap gaat maken naar Red Bull Racing. De tweevoudig wereldkampioen zou in 2024 naast Max Verstappen gaan rijden bij het Oostenrijkse team.

Sergio Pérez, wiens stoeltje Alonso zou overnemen, keert dan weer terug richting het team van Lawrence Stroll, waar hij tot en met 2020 ook voor reed. Het contract van Checo werd aan het einde van dat seizoen niet verlengd door Stroll en Racing Point [nu Aston Martin], omdat Sebastian Vettel naast Lance Stroll moest komen te rijden.

Jose Maria Rubio is overigens een journalist met inside information binnen Aston Martin. De Spanjaard wist vorig jaar als eerste te melden dat het team van Alonso een flinke stap voorwaarts zou maken in 2023 en mee zou kunnen strijden om podiums. Dit terwijl AM aan het einde van 2022 nog altijd achterin het veld moest strijden om wat puntjes.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties