F1 Nieuws

Sergio Pérez spreekt zich uit over Mexicaanse fans na Grand Prix

Sergio Pérez spreekt zich uit over Mexicaanse fans na Grand Prix
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez spreekt zich uit over Mexicaanse fans na Grand Prix

Sergio Pérez spreekt zich uit over Mexicaanse fans na Grand Prix
Red Bull Content Pool

Het ging tijdens de Grand Prix van Mexico helemaal mis op de tribune, nadat Sergio Pérez de race had moeten verlaten. In de eerste bocht kwam de Mexicaan in aanraking met Charles Leclerc, waardoor de thuisfavoriet de strijd al vroeg moest staken.

Het duurde slechts één ronde dat de thuisfans konden genieten van Pérez op het Autodromo Hermanos Rodriguez, wat niet bij iedereen goed viel. Er kwamen beelden naar buiten van een vechtpartij in Foro Sol, het stadiongedeelte, waarbij een Pérez-fan de confrontatie zocht met twee Ferrari-supporters.

De ogenschijnlijk onschuldige supporters van het Italiaanse team werden aangevallen door de boze 'fan', waarbij de rake klappen op het hoofd kregen. Uiteindelijk wisten omstanders de man in bedwang te krijgen, waarna de Formule 1 hem voor de rest van zijn leven geschorst heeft.

Pérez genoot van fans

Maar Red Bull-coureur Sergio Pérez heeft dit niet meegekregen. De Mexicaan laat op social media weten dat hij van mening is dat de fans in Mexico-Stad de beste fans ter wereld zijn.

"Allereerst wil ik iedereen uit de grond van mijn hart bedanken... Jullie zijn de beste fans ter wereld. Ik heb alles gegeven vandaag op de baan. Ik zag de ruimte en greep mijn kans", begint Pérez. Maar hij lijkt zijn supporters toch wat toe te spreken, door Leclerc onschuldig te noemen. Leclerc werd na de race namelijk flink uitgefloten door de Mexicanen, waar de Ferrari-coureur duidelijk mee zat.

"Het was Charles' fout niet, het was gewoon een race-incident. Het viel net onze kant niet op, maar we hebben alles gegeven voor de overwinning. Ik ben trots op onze poging en trots op het harde werk van Red Bull Racing dit weekend. Ik zie jullie volgend jaar. Bedankt!"

'Teleurgesteld'

Naast het feit dat Pérez van mening is dat zijn fans de beste fans ter wereld zijn, had hij ook het gevoel dat ze ontzettend trots zullen zijn op zijn poging om naar de eerste plek te komen. Als hij niet had gewaagd om van P5 naar P1 te komen in de eerste bocht, waren ze teleurgesteld geweest, meent Checo.

"Om eerlijk te zijn heb ik het gevoel dat ik ze meer teleurgesteld zou hebben als ik er niet voor was gegaan", zegt Pérez op de vraag van Speedcafe of de fans teleurgesteld zijn in de uitvalbeurt van de thuisfavoriet. "Ik zag het gat en ik ging ervoor. Ik besloot een risico te nemen, ik wist dat het heel riskant zou zijn en uiteindelijk heb ik de prijs daarvoor betaald. Maar het was het waard."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties