F1 Nieuws

Haas probeert punten Sergio Pérez af te pakken uit GP Verenigde Staten

Haas probeert punten Sergio Pérez af te pakken uit GP Verenigde Staten
BSR Agency
F1 Nieuws

Haas probeert punten Sergio Pérez af te pakken uit GP Verenigde Staten

Haas probeert punten Sergio Pérez af te pakken uit GP Verenigde Staten
BSR Agency

Sergio Pérez heeft mogelijk een probleem in zijn strijd met Lewis Hamilton om de tweede plaats in het kampioenschap. In de Verenigde Staten wist Pérez een flinke slag te slaan, door de diskwalificatie van Hamilton. Hierdoor liep Checo twaalf punten uit op de Brit.

Maar de kans is aanwezig dat Sergio Pérez deze punten weer in moet leveren. Het Formule 1-team van Haas heeft namelijk protest aangetekend tegen de einduitslag van de Grand Prix van de Verenigde Staten. Dit nadat er beelden naar buiten zijn gekomen van Pérez die in de zesde bocht nogal wat keren de track limits overschreed.

Het Duitse Auto, Motor und Sport wist als eerste te melden dat de FIA een fout had gemaakt tijdens de GP in Austin. In bocht zes werden er track limits gemeten, maar de camera was zo afgesteld dat het moeilijk te zien was of een coureur daadwerkelijk buiten de lijnen ging.

Uit on-board beelden bleek dat Pérez 28 keer buiten de witte lijnen reed. Als de FIA dit juist had opgemerkt, had de Mexicaan 75 seconden straf moeten krijgen, waarmee hij overduidelijk zijn vierde plek kwijt zou raken.

Haas tekent protest aan

Voor Haas is het ongelofelijk dat Pérez geen straf heeft gekregen in de VS Grand Prix. Als de FIA haar werk had gedaan en de Red Bull-coureur alsnog bestraft had, zou hij van de vierde plaats terugvallen naar de tiende positie en dus maar één punt scoren, in plaats van de twaalf punten die hij nu binnen heeft geharkt.

De reden dat Haas dit protest heeft ingediend is om Nico Hülkenberg meer punten te bezorgen. De Duitser eindigde op de elfde positie en Sergio Pérez was niet de enige coureur die vaker over de schreef ging.

Ook Lance Stroll, Alex Albon en Logan Sargeant zouden straffen krijgen als de FIA het protest van Haas goedkeurt. Daardoor zou Nico Hülkenberg opklimmen naar de zevende positie en zes punten scoren, terwijl hij nu met nul punten naar huis is gegaan.

Net op tijd

Haas had twee weken de tijd om een protest in te dienen tegen het eindresultaat van de race in Austin. Daar is het Amerikaanse team net op tijd mee, aangezien de tijd hiervoor op zondagavond verstrijkt.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties