F1 Nieuws

AMuS: 'FIA vergat Sergio Pérez tijdstraffen te geven voor overtredingen in de VS'

AMuS: 'FIA vergat Sergio Pérez tijdstraffen te geven voor overtredingen in de VS'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

AMuS: 'FIA vergat Sergio Pérez tijdstraffen te geven voor overtredingen in de VS'

AMuS: 'FIA vergat Sergio Pérez tijdstraffen te geven voor overtredingen in de VS'
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez heeft heel veel geluk gehad dat hij op de vierde plaats is geëindigd, tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Nieuwe camerabeelden laten zien dat de Mexicaan namelijk meerdere keren de track limits heeft overschreden, maar hij kreeg hier geen straf voor.

In Qatar werd Pérez hard aangepakt na meerdere overtredingen als het gaat om track limits. De huidige nummer twee in het kampioenschap kreeg daar in totaal voor vijftien seconden aan tijdstraffen wegens het buiten de witte lijnen rijden, terwijl teamgenoot Max Verstappen geen enkele keer de baan verliet. In de VS ging Pérez weer meerdere keren buiten de limieten van het circuit, maar dit keer leverde het hem geen straf op.

Op camerabeelden is te zien dat de Red Bull RB19 van Sergio Pérez meerdere keren bocht 6 afsnijdt op het Circuit of the Americas. Deze bocht was aangemerkt als eentje waar er op track limits gelet zou worden, dus hoe kan het dan dat Pérez Austin verliet zonder ook maar één tijdstraf?

Probleem met de camera

Het is overduidelijk dat Sergio Pérez tijd heeft gewonnen tijdens de race door telkens een deel van bocht 6 af te snijden, dus zou hij hier eigenlijk voor gestraft moeten worden. Dit gebeurde niet en dat is volgens Auto, Motor und Sport de schuld van de FIA zelf.

Op de on-board beelden van de Mexicaan is duidelijk zichtbaar dat hij meerdere keren buiten de witte lijnen gaat - soms wel met bijna een halve meter - maar er kwam geen waarschuwing binnen bij de FIA. Dit komt omdat de camera die deze bocht in de gaten moest houden, niet op de juiste positie geplaatst was. Hierdoor kon Pérez ongestraft de bocht afsnijden en tijd winnen.

FIA blijft track limits monitoren 

De FIA heeft zelf inmiddels toegegeven dat er hoogstwaarschijnlijk meer track limits-overtredingen waren in Austin die niet zijn opgemerkt, maar het bestuursorgaan kan daar nu geen straffen meer voor uitdelen. Om in de toekomst te voorkomen dat dit niet meer voorkomt, zullen de camerasystemen op de circuits verbetert worden, zodat coureurs als Pérez niet weg kunnen komen met dit soort overtredingen.

UPDATE: Pérez ging 28 keer buiten de lijnen

Een oplettende Formule 1-fan heeft de beelden van de US GP nog eens nagekeken en kwam er achter dat Pérez inderdaad te vaak buiten de witte lijnen is gegaan. Hoevaak? Heel vaak! In 28 van de 58 ronden ging Pérez met vier wielen buiten de witte lijnen.

Als de FIA deze overtredingen opgemerkt had, zou de Mexicaan 75 seconden (!) aan tijdstraffen geïncasseerd hebben, waarmee hij buiten de punten zou vallen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties