F1 Nieuws

Lewis Hamilton waarschuwt Max Verstappen: 'Dat ben ik dit jaar niet van plan'

Lewis Hamilton waarschuwt Max Verstappen: 'Dat ben ik dit jaar niet van plan'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lewis Hamilton waarschuwt Max Verstappen: 'Dat ben ik dit jaar niet van plan'

Lewis Hamilton waarschuwt Max Verstappen: 'Dat ben ik dit jaar niet van plan'
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton is niet van plan om 2023 af te sluiten zonder overwinning. Vorig seizoen kreeg de zevenvoudig wereldkampioen het niet voor elkaar om ook maar één race te winnen. Dit was voor het eerst in zijn lange Formule 1-carrière.

Hamilton, die in 2007 zijn debuut maakte in de koningsklasse van de autosport, had tot aan 2022 ieder jaar op zijn minst één race gewonnen. Maar die reeks eindigde in Abu Dhabi van vorig seizoen, toen zijn Mercedes het begaf en hij de laatste GP van het jaar vroegtijdig moest verlaten.

We moeten bijna twee jaar terug om de laatste overwinning van Hamilton terug te vinden. Tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 kwam Lewis voor het laatst als eerste over de streep. Sindsdien moest hij toezien hoe zijn grote rivaal, Max Verstappen, bijna alle races op zijn naam weet te schrijven.

Maar in de komende drie races gaat Hamilton er alles aan doen om daar verandering in te brengen. De Brit heeft één doel: 2023 op zijn minst afsluiten met een overwinning. Een jaar zonder winst zit er voor hem niet meer in, zo laat Hamilton aan Sky Sports F1 weten.

"Ik verwacht dat de Red Bull hier dominant gaat zijn omdat de auto geweldig is, maar als dat niet het geval is, dan ben ik klaar om het gevecht met hen aan te gaan Als het net zo gaat als in Austin en we kunnen de strategie verbeteren, dan zou dat ongelooflijk zijn. Vorig jaar ging ik met lege handen weg en dat ben ik dit jaar niet van plan", aldus een strijdlustige Lewis.

Hamilton nog niet in de wolken

De afgelopen races is Mercedes steeds dichter bij Red Bull Racing gekomen, mede door de update dat het team meebracht in Austin. Maar Hamilton staart zich daar niet blind op. Hij weet dat het er in 2022 precies hetzelfde aan toeging, toen Mercedes ook flink inliep op Red Bull, maar aan de start van het nieuwe seizoen een grote achterstand had. Daar wil de zevenvoudig wereldkampioen voor waken.

"Na de laatste paar races krijg je berichten van mensen die zeggen: "Het ziet er goed uit!". Ik heb dan zoiets van 'ja, het zag er eind vorig jaar ook goed uit, maar we begonnen met 1,5 seconde achterstand aan het begin van dit jaar'. Dus ik ben niet verblind door waar we nu staan. Ik ben blij en trots. De enige reden dat ik op het podium sta, is het geweldige werk dat op de achtergrond is verricht."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties