F1 Nieuws

Haas reageert op rel over zakendoen met Russische wapenhandelaren

Haas reageert op rel over zakendoen met Russische wapenhandelaren
Haas F1 Media
F1 Nieuws

Haas reageert op rel over zakendoen met Russische wapenhandelaren

Haas reageert op rel over zakendoen met Russische wapenhandelaren
Haas F1 Media

Het Formule 1-team van Haas heeft op donderdag een statement naar buiten gebracht over het artikel van PBS (Public Broadcast Service), waarin Haas Automation werd beschuldigd van het samenwerken met Russische wapenhandelaren.

De overkoepelende onderneming van het F1-team zou tegen de Amerikaanse sanctieregels in zijn gegaan en zaken hebben gedaan met Russische bedrijven, waaronder wapenhandelaren. Haas zou apparaten en onderdelen geleverd hebben aan deze instanties, welke gebruikt konden worden in de oorlog met Oekraïne.

Haas eerder in opspraak wegens Mazepin

Het is niet de eerste keer dat Haas in opspraak komt wegens het samenwerken met Rusland. In 2022 nam het team van Gene Haas afscheid van Nikita Mazepin en titelsponsor Uralkali (bedrijf in handen van Dmitri Mazepin), omdat zij sterke banden zouden hebben met Vladimir Putin.

Omdat het bedrijf uit de Verenigde Staten niets meer te maken wilde hebben met de familie Mazepin én het onmogelijk werd voor Nikita om uit te komen in de F1 - wegens de sancties opgelegd door Europa en de VS - werden de contracten ontbonden. Maar volgens PBS betekende dat niet dat ook alle Russische banden verbroken waren.

Haas noemt het 'simpelweg niet waar'

PBS meldt dat Haas producten aan Rusland heeft geleverd nadat de oorlog was begonnen, maar dit ontkent het Amerikaanse bedrijf. Volgens dit statement van Haas zouden de producten vóór drie maart 2022 (dag de sancties werden opgelegd) uit de fabriek verscheept zijn.

Günther Steiner zal in Saoedi-Arabië hoogstwaarschijnlijk genoeg vragen krijgen over dit incident. Gelukkig voor de Italiaanse Oostenrijker zit hij niet in de persconferentie op vrijdag!

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties