F1 Nieuws

Helmut Marko betrapt Max Verstappen op een leugen: 'Hij was zenuwachtig'

Helmut Marko betrapt Max Verstappen op een leugen: 'Hij was zenuwachtig'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko betrapt Max Verstappen op een leugen: 'Hij was zenuwachtig'

Helmut Marko betrapt Max Verstappen op een leugen: 'Hij was zenuwachtig'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft altijd aangegeven niet geïnteresseerd te zijn in records, als hem gevraagd wordt naar zijn mening over zijn huidige prestaties. Maar dat is volgens Helmut Marko niet helemaal waar. De Red Bull-adviseur laat weten dat Verstappen zenuwachtig was in Italië.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Nederland liet Verstappen nog weten dat hij het record voor meeste zeges op rij helemaal niet in zijn hoofd had zitten. Het enige waar hij aan dacht was om als eerste over de finish te komen. Eventuele records zijn een leuke bijkomstigheid, maar zeker geen doel.

"Het zit niet continu in mijn achterhoofd. Ik ben niet in deze sport gekomen om records te verbreken. Ik ben hier om op het moment zelf als eerste over de streep te komen"

Max Verstappen over zijn zegerecord

Helmut Marko spreekt van 'nerveuze' Max

Waar Verstappen dus zegt dat hij niet in de sport is gekomen om records te verzamelen en gewoon alleen denkt aan winnen, heeft Helmut Marko daar een andere mening over. De Oostenrijker geeft bij ORF aan dat Verstappen gespannen en nerveus was voor de GP van Italië, vanwege het feit dat hij alleenhouder van het record 'meeste zeges op rij' kon worden.

"Max was best gespannen, omdat hij hier zijn tiende race op rij kon winnen. Dat was erg speciaal en belangrijk voor hem en hij werkt dan ook nog eens met de monteurs die ook met Sebastian Vettel hebben gewerkt", begint Marko.

Red Bull weer dominant in de race

Hoewel Max in Italië hard moest werken voor zijn overwinning, bleek de RB19 maar weer eens de beste auto van het veld te zijn over een raceafstand. Helmut Marko krijgt steeds meer vertrouwen in een seizoen met alleen maar Red Bull overwinningen en denkt dat ze na de GP van Singapore kunnen zeggen of Max voor iedere race de favoriet gaat zijn.

"We moesten wat opletten wegens de temperatuur, maar over het algemeen waren onze auto's heel goed in de race. Als we dit jaar in Singapore winnen, weten we genoeg. Het is zo'n succesverhaal en ik heb nog nooit zoiets meegemaakt", aldus Marko.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties