F1 Nieuws

Helmut Marko countert uitspraken Max Verstappen en zorgt voor verwarring: 'Al die tijd?'

Helmut Marko countert uitspraken Max Verstappen en zorgt voor verwarring: 'Al die tijd?'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko countert uitspraken Max Verstappen en zorgt voor verwarring: 'Al die tijd?'

Helmut Marko countert uitspraken Max Verstappen en zorgt voor verwarring: 'Al die tijd?'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen sprak zich na de eerste twee vrije trainingen uit over zijn Red Bull RB20 voor dit weekend. Volgens de Nederlander is het onmogelijk om met zijn huidige bolide een vuist te maken tegen Charles Leclerc en Ferrari, die de grote favoriet zijn voor de pole position en daarmee ook de overwinning. Voordat Verstappen daaraan kan denken, moet Red Bull hele grote stappen gaan zetten in Monaco.

En dat is volgens Verstappen gewoonweg onmogelijk. De aard van zijn auto zorgt ervoor dat deze niet goed over de hobbels en kerbstones rijdt, waardoor hij veel tijd verliest én weinig zelfvertrouwen op kan bouwen. Na de vrije trainingen op vrijdag liet Verstappen weten dat dit 'de slechtst mogelijke uitkomst was' voor dit weekend. Hij heeft dan ook geen idee hoe Red Bull het grote gat naar Ferrari gaat dichten en heeft daarmee de handdoek in de ring gegooid.

Maar als Red Bull-adviseur Helmut Marko met de uitspraken van Max Verstappen geconfronteerd wordt, blijkt de Oostenrijker een stuk positiever te zijn over de kansen van het team uit Milton Keynes. Volgens Marko is het gat naar Ferrari helemaal niet zo groot, zeker als je bedenkt dat de RB20 nog lange na niet met de volle motorkracht heeft gereden, iets wat bij Mercedes en Ferrari wél is gebeurd. Als dat meegerekend wordt, zit Red Bull helemaal niet zo ver van de tijd van Leclerc verwijderd, meent Marko.

"Al die tijd? We verliezen helemaal niet zoveel tijd. Daarnaast hebben wij op motorisch vlak nog niet alles laten zien, dat is zeker. We hebben op de lange runs goede rondetijden afgeleverd, omdat de auto met meer brandstof aan boord minder stuitert. Daar heb je misschien weinig aan als je niet vooraan start, maar het heeft ons wel op ideeën gebracht", begint Marko bij Motorsport-Magazin.

Marko heeft vertrouwen

Marko heeft dus vertrouwen in de racepace van Red Bull, maar als je in Monaco niet vooraan start, heeft dat weinig invloed op de uitslag van de race. Toch ziet de Oostenrijker ook nog kansen voor zijn team in de kwalificatie, vooral vanwege het feit dat Red Bull nog weinig heeft laten zien op motorisch vlak.

"Tussen de eerste en tweede vrije training hebben we al veel vooruitgang geboekt en stonden we dichter bij Leclerc, al is hij nog steeds de favoriet. Wel hebben Alonso, Hamilton en Leclerc hun motor al opengeschroefd, dat hebben wij nog niet gedaan."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties