F1 Nieuws

Helmut Marko fileert Sergio Pérez: 'In godsnaam!'

Helmut Marko fileert Sergio Pérez: 'In godsnaam!'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko fileert Sergio Pérez: 'In godsnaam!'

Helmut Marko fileert Sergio Pérez: 'In godsnaam!'
Red Bull Content Pool

Helmut Marko, topadviseur van Red Bull, heeft in zijn column voor SpeedWeek kritiek geuit op de kamikaze-actie van Sergio Pérez tijdens de Grand Prix van Miami. Het scheelde niet veel of hij had bij de start teamgenoot Max Verstappen uit de wedstrijd gekegeld. Marko keurt deze actie af.

Bij de start remde Pérez stukken later dan zijn concurrenten, maar hij schoot rechtdoor. Bij het aankomen in bocht 1, scheurde hij net langs de achterkant van Verstappen. Uiteindelijk hield Verstappen de leiding en ook Pérez had geen schade, maar veel scheelde het niet. Het zorgde er dan ook voor dat Verstappen direct na de race kritisch was op de actie van zijn teamgenoot.

Marko over actie Pérez

Maar niet alleen Verstappen was niet blij met Pérez. Ook Helmut Marko kreeg het even warm tijdens de actie van de Mexicaan. De adviseur geeft aan dat het echt helemaal niets scheelde tussen de zesvoudig GP-winnaar en Verstappen.

"Toen Pérez na de start in de eerste bocht bijna een crash veroorzaakte, dacht ik bij mezelf: 'In godsnaam!' Het deed me denken aan Mexico, waar Checo ook zo'n manoeuvre deed in de eerste bocht. Godzijdank is dat goed afgelopen, het zou natuurlijk Waterloo zijn geweest als hij van Max af was. Het feit dat Leclerc geen goede start kende, verleidde Checo tot deze actie", zei Marko in zijn column. Daarna zag Marko wel enig herstel bij Pérez en reed hij een goede race volgens de adviseur. "Over het geheel genomen liet Checo een goede race zien, zijn achterstand was draaglijk. En hij had ook het geluk dat Carlos Sainz een tijdstraf kreeg, waardoor hij opschoof naar de vierde plaats, vanwaar hij startte. Wat indrukwekkend was, was hoe hij Norris achter zich hield in de veel snellere auto".

Pérez is wederom in zijn jaarlijkse ritueel beland: de contractonderhandelingen met Red Bull. Volgens Marko gaat hij, als hij bijtekent, elke keer een contract voor 1 jaar, omdat hij anders niet de motivatie op zou kunnen brengen om hard te werken. Momenteel staat de Mexicaan tweede in het kampioenschap, wat betekent dat hij binnenkort een nieuwe aanbieding van Red Bull mag verwachten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties