F1 Nieuws

Helmut Marko geeft update over gezondheid van Max Verstappen

Helmut Marko geeft update over gezondheid van Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko geeft update over gezondheid van Max Verstappen

Helmut Marko geeft update over gezondheid van Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Max Verstappen moet zijn vlucht van Monaco naar Saoedi-Arabië een dag verplaatsen, nadat de Nederlander werd getroffen door een buikgriep. Op Instagram liet Verstappen op woensdag weten dat hij weer fit was, maar volgens Helmut Marko was het wat serieuzer dan Max deed voorkomen.

"Ik voel mij weer goed, nadat ik een paar dagen niet fit ben geweest door buikgriep. Hierdoor heb ik helaas mijn vlucht een dag moeten uitstellen en kan ik niet op de baan verschijnen tot de vrijdag. Ik zie jullie in Jeddah", schreef Verstappen op zijn Instagram, vlak voor hij het vliegtuig nam richting Jeddah. Hij leek een klein buikgriepje te hebben, maar volgens Marko was Verstappen toch wat zieker dan op het eerste oog leek.

Dat merkte de Red Bull-adviseur het beste toen zijn stercoureur uitstapte na de eerste vrije training in Saoedi-Arabië. Het was de eerste keer dan Marko de tweevoudig wereldkampioen zag zweten in 2023.

"Max heeft een relatief zware griep achter de rug. Dit is eigenlijk pas de eerste keer dat ik hem dit seizoen zie zweten", aldus de man uit Graz tegenover Motorsport Nederland.

Verstappen zondag weer topfit

Hoewel Verstappen niet helemaal fit was op de vrijdag, hoeven zijn fans niet bang te zijn dat hij op zondag niet alles kan geven. Marko verzekert iedereen die Verstappen een warm hart toedraagt dat de Limburger weer fit is tijdens de race.

"Zondag is hij zeker weer fit", aldus Marko. Ook Verstappen liet zich op vrijdag uit over zijn conditie. De Red Bull-rijder denkt, net als Marko, dat hij geen problemen gaat ondervinden van zijn ziekte.

"Ik voel me goed. Ik heb een paar onrustige dagen gehad, maar voel me inmiddels weer fit. Ik heb een paar dagen niet zoveel kunnen doen, maar ik verwacht niet dat dit problemen op gaat leveren", zo verzekerde Max.

Max grapt over zijn afwezigheid

Dat Verstappen de donderdag in Saoedi-Arabië moest missen wegens de buikgriep heeft niet alleen nadelen. Op deze manier hoefde de Nederlander niet deel te nemen aan de mediadag op het Corniche Street Circuit in Jeddah.

Maar helaas voor Max moest hij dat op vrijdag goed maken. "Ik dacht dat ik de mediadag kon skippen, maar duidelijk niet", vertelde Verstappen met een glimlach op zijn gezicht.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties