F1 Nieuws

Helmut Marko heeft duidelijk bericht voor concurrentie na GP Australië

Helmut Marko heeft duidelijk bericht voor concurrentie na GP Australië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko heeft duidelijk bericht voor concurrentie na GP Australië

Helmut Marko heeft duidelijk bericht voor concurrentie na GP Australië
Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Red Bull Racing wisten in Australië voor het eerst sinds negen races weer eens hoe het voelde om te verliezen. De Nederlander viel in de beginfase van de race uit met een remprobleem en zag daardoor hoe voormalig Toro Rosso-teamgenoot Carlos Sainz de overwinning naar zich toetrok. Maar bij Red Bull maakt men zich weinig zorgen.

Met slechts 10 punten verlaat het Oostenrijkse team Melbourne, nadat Verstappen een DNF achter zijn naam kreeg en Sergio Pérez niet verder kwam dan een vijfde plaats in de race. De teamgenoot van Verstappen eindigde op 48 seconden van de leider in het veld, wat volgens Christian Horner vooral te maken had met wat schade aan zijn bolide. Op de Grand Prix van Australië zal dan ook niet met al te veel blijdschap teruggekeken worden door Red Bull, maar volgens Marko hoeven de fans van Verstappen zich geen zorgen te maken.

De Oostenrijker denkt dat Max in Japan weer orde op zaken stelt en verdergaat met waar hij negen races op rij mee bezig was: winnen. Net als in 2023, toen Verstappen in Singapore zijn winstreeks kwijtraakte, kan hij op Suzuka een nieuwe reeks starten en Marko denkt dat de drievoudig wereldkampioen dat met overtuiging gaat doen.

"We moeten uitzoeken waarom die 'bloody brakes' het begaven", begint Marko bij De Telegraaf. "Max was vol vertrouwen. Hij zei dat hij zelfs met die problemen Sainz bij had kunnen houden. Dat is positief. Ik denk dat de problemen ook puur te maken hebben met dit circuit. Het is niets speciaals. Ik verwacht dat Max over twee weken in Suzuka weer gaat domineren", is zijn bericht aan de concurrentie van Red Bull.

Marko grapt om verlies

Dat Marko een overwinning van Verstappen in Japan verwacht is niet zomaar. De Nederlander en Red Bull zijn al jaren ijzersterk op het iconische Suzuka en de RB20 krijgt enkele updates aan de auto, tijdens het volgende raceweekend. De rivalen mogen nu een keer een overwinning pakken, maar vanaf Japan gaat Red Bull weer aan de haal met de zeges, aldus Marko.

"De eerste ronde op vrijdag in Japan [in 2023, red.] was Max direct véél sneller dan de rest. En we introduceren daar ook enkele updates wat de auto betreft. Zo’n dag als deze hoort helaas ook bij racen. Iedereen vindt het saai als Red Bull wint, dus we hebben voor al die mensen geleverd. Maar niet expres… En het klopt dat het nu rustig was buiten de baan, maar niet tijdens de race. Ik hoop dat het dit jaar mogelijk zal zijn dat het aan beide kanten kalm blijft."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties