F1 Nieuws

Helmut Marko moet Max Verstappen teleurstellen voor Grand Prix Spanje

Helmut Marko moet Max Verstappen teleurstellen voor Grand Prix Spanje
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko moet Max Verstappen teleurstellen voor Grand Prix Spanje

Helmut Marko moet Max Verstappen teleurstellen voor Grand Prix Spanje
Red Bull Content Pool

De kans dat Max Verstappen de Grand Prix van Spanje gaat winnen is volgens Helmut Marko niet al te groot. De adviseur van Red Bull verwacht namelijk dat McLaren en Lando Norris de grote favoriet zijn voor de overwinning, nadat het team de data in is gedoken na de lange runs op vrijdag. Daarin kwam naar voren dat de MCL38 van Norris en Piastri met kop en schouders boven de rest van het veld uitstaken.

Aan het begin van het seizoen was de pikorde in de Formule 1 duidelijk: Max Verstappen en Red Bull Racing waren de te kloppen combinatie, met Ferrari op gepaste afstand. Daarachter waren McLaren en Mercedes te vinden, die samen met Aston Martin de strijd om de laatste punten uitvochten. Maar inmiddels is het veld naar elkaar toe gekropen. Ferrari heeft een flinke inhaalslag gemaakt en lijkt inmiddels op het niveau van Red Bull te zitten, echter zijn er twee teams die nóg meer vooruitgang geboekt hebben.

Voor McLaren en Mercedes zijn de laatste weken geweldig te noemen. Mercedes lijkt eindelijk over de problemen van de afgelopen twee jaren heen te zijn en McLaren heeft zich gemeld als mogelijke nieuwe koploper in het veld. Ook Helmut Marko moest in Barcelona weer erkennen dat Lando Norris over een auto beschikt waar Max Verstappen op dit moment alleen maar van kan dromen, al presteerde de RB20 in de kwalificatie een stuk beter dan men bij Red Bull van tevoren had verwacht.

"Ik ben opgelucht. Na de derde vrije training was een eerste startrij namelijk onzeker. In bocht vier verloren we uiteindelijk de pole aan Norris, maar we waren sneller in sector 1 en 3, dus we zijn de juiste richting ingeslagen [qua set-up, red.]", zo begon Marko bij Sky Sports.

Maar hoewel Red Bull dus de 'juiste' afstelling gekozen had, moest Verstappen alsnog zijn meerdere erkennen in Lando Norris, al scheelde het niet veel: 0.02 seconden. Volgens Marko laat dat zien dat McLaren écht meedoet aan de voorkant van het veld en de Oostenrijker is bang dat Norris in de race ook niet bij te houden zal zijn door Verstappen. Toch ziet Marko nog ergens kansen, omdat hij denkt dat de RB20 beter op de banden zal zijn dan de MCL38, wat in Barcelona een doorslaggevende factor kan zijn...

"McLaren heeft de laatste paar raceweekenden tijdens een auto gehad waarmee ze op alle type banen en alle type banden kunnen presteren. Maar normaliter presteerden wij beter onder warme omstandigheden. Het is nu wat koeler en we staan er beter bij. Op basis van de lange runs van vrijdag is McLaren de grote favoriet, maar wij gaan ervan uit dat onze bandenslijtage beter is door de veranderingen die we hebben doorgevoerd", aldus de Red Bull-adviseur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties