F1 Nieuws

Helmut Marko niet gediend van opmerkingen manager Red Bull-coureur

Helmut Marko niet gediend van opmerkingen manager Red Bull-coureur
BSR Agency
F1 Nieuws

Helmut Marko niet gediend van opmerkingen manager Red Bull-coureur

Helmut Marko niet gediend van opmerkingen manager Red Bull-coureur
BSR Agency

Helmut Marko is boos op de manager van Liam Lawson. De delegatie van de Nieuw-Zeelander zou in de wereld hebben gebracht dat Lawson Daniel Ricciardo zou vervangen bij RB in Imola. Via zijn column in SpeedWeek reageert Marko hierop.

Ricciardo kende een moeilijke start van dit seizoen. De Australiër was stukken langzamer dan teamgenoot Yuki Tsunoda en hij scoorde maar geen punten. Er werd vanaf de tweede race van het jaar al gespeculeerd over de toekomst van Ricciardo en in de media verscheen al dat hij een ultimatum van Red Bull zou hebben gekregen. Volgens Dr Marko was dit onzin.

Marko wijst naar manager Lawson 

De geruchten rondom Ricciardo en Lawson zijn volgens Marko de wereld in gebracht door de manager van de Nieuw-Zeelander. In zijn column voor Speedweek laat de Oostenrijker weten dat hij niet onder de indruk is van deze strategie, waarbij hij uithaalt naar de manager van de Red Bull-reservecoureur: "De geruchten dat Ricciardo op Imola wordt vervangen door Liam Lawson zijn onzin. De manager van Liam uit Nieuw-Zeeland was erbij, blijkbaar heeft hij bepaalde dromen en die worden via sommige media, onder meer uit Nieuw-Zeeland, bekend gemaakt. Er is helemaal niets gepland in Imola. Maar uiteraard gaan we hier in de toekomst naar kijken", zei Marko in zijn column.

Het lijkt er steeds meer op dat Ricciardo zijn vorm aan het terugvinden is. In China reed hij al een sterke race, maar werd hij eruit gereden door Lance Stroll. In Miami pakte hij, met een verbeterd chassis, heel knap de vierde plaats in de sprintrace. Ook Marko ziet dat Ricciardo beter wordt. "Daniel Ricciardo leverde een opmerkelijke prestatie in de sprint. De vierde plaats was een sensatie en hij zette de tijd neer in Sector 3. Deze sector bestaat voornamelijk uit langzame curven. Als je precies daarheen rijdt, win je ongelooflijk veel tijd. En als je een fout maakt, wordt dat dubbel gestraft vanwege de lage snelheid", liet de Oostenrijker weten.

Lawson is de reserverijder van Red Bull. Afgelopen seizoen debuteerde hij in de Formule 1, doordat Ricciardo zijn pols had gebroken. In die paar races dat hij mee mocht doen maakte hij veel indruk en wist hij ook punten te scoren. Dat deed hij tijdens de zwaarste race van het jaar, die in Singapore.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties