F1 Nieuws

'Helmut Marko onderzocht door Red Bull wegens mogelijk lekken informatie'

'Helmut Marko onderzocht door Red Bull wegens mogelijk lekken informatie'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Helmut Marko onderzocht door Red Bull wegens mogelijk lekken informatie'

'Helmut Marko onderzocht door Red Bull wegens mogelijk lekken informatie'
Red Bull Content Pool

Helmut Marko gaat volgens geruchten op maandag geschorst worden door Red Bull GmbH. De Oostenrijker liet aan ORF weten dat er inderdaad een theoretische mogelijkheid is dat Red Bull hem [tijdelijk] wegstuurt en het is nog allerminst zeker of Marko überhaupt bij de Grand Prix van Australië kan zijn, in twee weken tijd.

De topadviseur van Red Bull heeft duidelijk gemaakt dat er inderdaad een mogelijkheid is dat hij geschorst wordt, maar liet bij de Oostenrijkse zender niet weten waarom dat het geval was. Motorsport.com heeft vanuit bronnen vernomen dat Red Bull GmbH - het moederbedrijf van Red Bull Racing - niet zomaar overweegt om de man die Max Verstappen ontdekte aan de kant te zetten. Het medium meldt dat Marko onderzocht wordt voor het mogelijk lekken van informatie.

Sinds het moment dat Christian Horner werd vrijgesproken van seksueel grensoverschrijdend gedrag, zijn er veel verhalen over de Brit naar buiten gekomen. Ook lekte er 'bewijs' tegen Horner toen er Whatsapp-screenshots, foto's en een video naar honderden mailadressen in de Formule 1-paddock gestuurd werden.

Bij Red Bull GmbH denkt men dat Marko mogelijk achter deze lek zit en daarom wordt de Oostenrijker onderzocht, aldus Motorsport: "Motorsport heeft vernomen dat Marko het onderwerp is van een onderzoek door Red Bull naar aanleiding van verschillende lekken in de media, die hebben plaatsgevonden sinds bekend werd dat Horner werd onderzocht door het energiedrankjesbedrijf van Red Bull. Het onderzoek loopt nog en er is nog geen conclusie getrokken over de vraag of Marko al dan niet het teamprotocol heeft geschonden", zo meldt de zeer betrouwbare site.

Heeft schorsing Marko gevolgen voor Max Verstappen?

Max Verstappen heeft in zijn contract een clausule staan waarin hij kan gaan en staan waar hij wil, als Helmut Marko geen onderdeel uitmaakt van het team. Met de schorsing van Marko en het onderzoek naar zijn handelen, komt het moment steeds dichterbij dat Red Bull afscheid neemt van de topadviseur.

Als dat gebeurt, zal ook Max Verstappen het team gaan verlaten, dus zal Toto Wolff de situatie bij Red Bull Racing scherp in de gaten houden. Aan het einde van 2023 zei Verstappen nog: "Als hij [Marko] gaat, ga ik ook."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties