F1 Nieuws

Nieuw drama bij Red Bull Racing: Helmut Marko mogelijk geschorst

Nieuw drama bij Red Bull Racing: Helmut Marko mogelijk geschorst
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Nieuw drama bij Red Bull Racing: Helmut Marko mogelijk geschorst

Nieuw drama bij Red Bull Racing: Helmut Marko mogelijk geschorst
Red Bull Content Pool

Helmut Marko, de man die Max Verstappen naar de Formule 1 haalde en er eigenhandig voor zorgde dat de Nederlander ook de overstap maakte naar Red Bull Racing - terwijl Christian Horner daar geen heil in zag - is mogelijk niet aanwezig tijdens de Grand Prix van Australië. Dat laat de topadviseur weten aan het Oostenrijkse ORF.

Het is overal bekend dat Max Verstappen ontzettend loyaal is aan Helmut Marko en zelfs een clausule in zijn contract heeft staan wat met Marko te maken heeft. De Limburger kan gaan en staan waar hij wil als Helmut Marko geen onderdeel meer uitmaakt van Red Bull. De mogelijkheid om die clausule te activeren leek klein, aangezien Marko eerder dit jaar zijn contract met drie jaar verlengde bij het Oostenrijkse bedrijf, maar de adviseur heeft nu een bom gedropt op de Formule 1-paddock.

Volgens Marko is de kans aanwezig dat hij geschorst wordt door Red Bull GmbH, tijdens het schandaal rondom Red Bull Racing-CEO en teambaas Christian Horner. Het is al even duidelijk dat er een machtsstrijd gaande is tussen Horner en Marko en het lijkt erop alsof Horner aan het langste eind gaat trekken in die vete.

Yoovidhya kiest kant Horner

Chalerm Yoovidhya, 51% eigenaar van Red Bull GmbH, is namelijk groot fan van Christian Horner en zou hem zelfs zien als zijn pleegzoon. Aangezien de Thai grootaandeelhouder is van de energieblikjesfabrikant kan hij beslissingen nemen en het lijkt erop alsof hij besloten heeft om Helmut Marko uit het team te halen.

Tegenover ORF zegt de topadviseur van Red Bull dat hij er in Australië - over twee weken tijd - mogelijk niet bij is. Marko zegt dat er 'theoretische mogelijkheid bestaat' dat hij geschorst wordt door Red Bull. Hij kan dan ook niet met zekerheid zeggen dat hij Max Verstappen bij kan staan in Melbourne.

Mocht Marko daadwerkelijk geschorst worden, is hij de tweede persoon binnen Red Bull waar dat het geval is. Eerder werd de aanklaagster van Horner al geschorst.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties