F1 Nieuws

Helmut Marko ontvangt bericht vanuit de FIA na opmerkingen over Sergio Pérez

Helmut Marko ontvangt bericht vanuit de FIA na opmerkingen over Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko ontvangt bericht vanuit de FIA na opmerkingen over Sergio Pérez

Helmut Marko ontvangt bericht vanuit de FIA na opmerkingen over Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko heeft een schriftelijke waarschuwing ontvangen vanuit de FIA. De Oostenrijker kreeg deze opgestuurd na zijn uitspraken over Sergio Pérez, in het tv-programma ServusTV.

Na de Grand Prix van Italië was Marko van mening dat Sergio Pérez te veel kritiek kreeg voor zijn wisselvalligheid. Volgens de 80-jarige man uit Graz mocht men niet vergeten dat Pérez 'uit Zuid-Amerika komt en zich daardoor niet zo kan concentreren als Max Verstappen of Sebastian Vettel'.

Deze opmerking van Helmut Marko zorgde voor veel woede bij de Mexicaanse gemeenschap. Enerzijds vanwege het feit dat Mexico helemaal niet in Zuid-Amerika ligt en omdat het discriminerend is om een hele bevolking op deze manier weg te zetten.

FIA geeft waarschuwing

Inmiddels heeft Helmut Marko zijn excuses aangeboden aan Sergio Pérez, maar dat betekent niet dat de FIA zich er niet meer mee bemoeit. Het bestuursorgaan van de Formule 1 heeft aan Marko laten weten dat hij zich moet beseffen in welke positie hij zit en dat hij zich moet houden aan de gedragsregels van de FIA.

"We kunnen bevestigen dat Helmut Marko een schriftelijke waarschuwing heeft ontvangen en is gewezen op zijn verantwoordelijkheden als een publiek figuur in de motorsport in lijn met de ethische gedragscode van de FIA."

Horner geeft duiding

Lewis Hamilton was teleurgesteld - maar niet verbaasd - dat Red Bull Racing geen statement naar buiten heeft gebracht, waarin ze lieten weten het niet eens te zijn met Helmut Marko. Maar volgens Red Bull-baas Christian Horner is daar een logische reden voor.

"Ik moet zeggen dat de opmerkingen niet netjes waren. Ik denk dat Helmut dat snel heeft erkend en zijn excuses heeft aangeboden, zowel publiekelijk als rechtstreeks aan Sergio. Hij heeft er met Sergio over gesproken in een één-op-één gesprek en ik denk dat je nooit te oud bent om te leren, zelfs op 80-jarige leeftijd. Vanuit Helmuts perspectief heeft hij uiteraard zijn excuses aangeboden, maar hij is geen werknemer van Red Bull Racing. Hij maakt deel uit van de bredere Red Bull-groep en de groep heeft uiteraard excuses aangeboden via het ServusTV-kanaal", aldus Christian Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties