F1 Nieuws

Het afwijkende tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Canada 2024

Het afwijkende tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Canada 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het afwijkende tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Canada 2024

Het afwijkende tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Canada 2024
Red Bull Content Pool

Aankomend weekeinde staat de Grand Prix van Canada op het programma. Het is voor de Formule 1-karavaan een kort uitstapje in het Europese gedeelte van de 2024-kalender.

Het Circuit Gilles Villeneuve, zoals de baan waarop de Grand Prix van Canada wordt verreden heet, telt in totaal veertien bochten. Voordat de baan werd hernoemd naar de Canadese Formule 1-grootheid ging het circuit in Montreal door het leven als het Circuit Ile de Notre Dame.

Al sinds 1978 wordt er geracet op het Circuit Gilles Villeneuve. Enkel in de jaren 1987, 2009, 2020 en 2021 werd er geen race verreden in Montreal. De Grand Prix van Canada behoort daarmee dus tot een van de meest iconische circuits van de huidige Formule 1-kalender.

Three way battle?

Mogelijk wordt de race van aankomend weekend ook iconisch. Het is namelijk goed mogelijk dat Red Bull opnieuw achter het net vist als het gaat om performance. Net zoals in Monaco is het Circuit Gilles Villeneuve namelijk erg hobbelig.

Echter, er zijn ook positieve dingen om naar uit te kijken als Red Bull zijnde. Het Circuit Gilles Villeneuve kent namelijk veel lange rechte stukken en daarin blinkt de Red Bull Powertrains-motor die achterin de RB20 ligt uit ten opzichte van de rest van het veld.

Tijdschema GP Canada

Genoeg om naar uit te kijken dus in Canada aankomend weekend. Om geen sessie te missen, staat hieronder een tijdenoverzicht met daarin de starttijd van iedere sessie. Het raceweekend in Canada is geen Sprint-weekend en kent dus de gebruikelijke indeling.

Op vrijdag staan namelijk de twee vrije trainingen op het programma. Daarin zullen de teams de baan willen leren kennen. Op zaterdag wordt de derde vrije training verreden en zullen de coureurs zich gaan kwalificeren voor de race van zondag.

Bekijk hieronder het tijdschema voor de Grand Prix van Canada:

Vrijdag 7 juni
Vrije training 1 19:30 - 20:30
Vrije training 2 23:00 - 00:00
Zaterdag 8 juni
Vrije training 3 18:30 - 19:30
Kwalificatie 22:00 - 23:00
Zondag 9 juni
Race 20:00 - 22:00

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties